ΤΕΧΝΙΚΗ

01/08/2010 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.244) - ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ «ΘΕΤΙΣ ΚΑΠ» *ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝ Η ΚΤΕΝΑ

  01.08.2010 03:00       1188

-. Την ήττα (10-13) από τη Ρωσία, που κατέκτησε την 1η θέση, γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, στο φινάλε του διεθνούς τουρνουά «Θέτις Καπ» που διοργανώθηκε στην Τρίπολη.

Με κακές επιλογές στην άμυνα και λάθη που στοίχισαν εύκολα γκολ, για λογαριασμό της Ρωσίας, η Εθνική μας, δεν συνέχισε την καλή εικόνα που έδειξε στα δύο πρώτα παιχνίδια της στο τουρνουά.

Επιθετικά, η Αλεξάνδρα Ασημάκη (πρώτη σκόρερ στο τουρνουά με 10 γκολ) έδινε πάλι λύσεις (4 γκολ), πλην όμως τρεις φορές που, η Εθνική, πλησίασε τις Ρωσίδες (4-6, 5-7, 6-8), δεν μπόρεσε να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία για να απειλήσει ακόμη περισσότερο.

Η Μαρία Τσουρή χρησιμοποιήθηκε στα δύο τελευταία 8λεπτα, με την Έλενα Κούβδου να αναδεικνύεται κορυφαία τερματοφύλακα του τουρνουά.

Πολυτιμότερη παίκτρια του «Θέτις Καπ» ήταν η Ίφκε Φαν Μπέλκουμ (Ολλανδία).

Η Ελλάδα ήταν 2η, η Ολλανδία 3η και η Ιταλία που ηττήθηκε  χτες από την Ολλανδία με 15-6, κατέλαβε την 4η και τελευταία θέση.

ΡΩΣΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 13-10 (4-2, 3-2, 3-3, 3-3)

Ρωσία (Καμπάνοφ): Κοφουνόφσκαγια (Σαριμπέκιαν), Γκλίζινα 3, Προκοφίεβα 3, Κόνουκ 1, Αντόνοβα 1, Ριζόβα, Πουστινίκοβα, Σομπόλεβα 1, Τιμοφέεβα 2, Μπελάγιεβα, Ιβανόβα 2, Γκάουφλερ

3/4 π/π

Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου (Τσουρή), Τσουκαλά, Κουτέλη, Ψούνη, Λιόση 2, Αβραμίδου, Ασημάκη 4, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου2, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 1, Σολανάκη

3/7 π/π, 1/1 πέναλτι\Διαιτητές: Λεβίν (Ισραήλ), Αντζιλιέρι (Μάλτα)

Το παιχνίδι που προηγήθηκε:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ  -ΙΤΑΛΙΑ 15-6 (3-0, 6-2, 5-2, 1-2)

Ολλανδία (Μαουτζέρι): Φαν ντερ Σλόοτ 6,Στόμφχορστ 3,  Σμιτ 2, Χακβέρντιαν 2, Κλάιν, Φέρμερ

Ιταλία (Φιόρι): Φρασινέτι 3, Μπιανκόνι, Γκαριμπότι, Αμπάτε

Διαιτητές: Σουνγκού (Τουρκία), Ματάκε (Ρουμανία)

Η Τελική Βαθμολογία

1.       ΡΩΣΙΑ           36-31     6

2.       ΕΛΛΑΔΑ       31-26     6

3.       ΟΛΛΑΝΔΙΑ 31-27     3

4.       ΙΤΑΛΙΑ          24-38     3

Μορφέσης: «Όχι καλά»

«Δεχτήκαμε εύκολα γκολ και κόντρες, αφού αμυντικά δεν πήγαμε καλά. Σίγουτα δεν παίξαμε καλά και το πληρώσαμε με το αποτέλεσμα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης μετά το ματς.

Για την συνολική εικόνα της Εθνικής ομάδας, παραμονές του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σχεδόν ένα μήνα πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, είπε: «Αυτή είναι η 3η βδομάδα της προετοιμασίας μας και η μοναδική που δουλέψαμε σε φυσική κατάσταση και τακτική. Πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα προτιμούσα μια κοινή προετοιμασία με την Αυστραλία, αλλά και το τουρνουά που πάμε στο Σίδνεϊ, θα βοηθήσει. Είμαστε σε καλό δρόμο και υπάρχει όρεξη και διάθεση. Πλήγμα για εμάς  η απουσία της Λαρά την οποία θα περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή. Το μυαλό μας είναι στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Έχουμε τρία δυνατά ματς στον Όμιλο μας, μετά την προσθήκη της Ουγγαρίας (σ.σ αποχώρησε η Βραζιλία) και σ’ αυτό επικεντρωνόμαστε τώρα. Όσον αφορά το Ζάγκρεμπ, ελπίζω να μην επηρεαστούμε από το ταξίδι της επιστροφής (στις 25/8)και τη διαφορά ώρας (11) που έχουμε με τη Νέα Ζηλανδία, αφού στις 29 του μήνα πάμε Ζάγκρεμπ και χρειάζεται να προσαρμοστούμε γρήγορα».

*Το τουρνουά «Θέτις Καπ» έγινε με τη συνδρομή 0του Δήμου Τρίπολης, αλλά και του τοπικού σωματείου ΚΟΑ Τρίπολης.

-. Χάλκινο μετάλλιο, με την Σοφία Κτενά, κατέκτησε η Ελλάδα στην τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης ανδρών – γυναικών στο Καζάν.

Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια που προπονείται με το κλιμάκιο της Αθήνα και το 2008 στην αντίστοιχη διοργάνωση ήταν 2η, κατέλαβε την 3η θέση στα 50μ επιφάνειας με 18.42.

Τέταρτη, στο ίδιο αγώνισμα, με 18.53 ήταν η Ειρήνη Δεληγιάννη. Στη σκυτάλη 4χ100μ ανδρών (Μπάλντουιν, Σισμανίδης, Καρετζόπουλος, Τσουρουνάκης), η Ελλάδα ήταν 4η με 2.26.04, ενώ στα 200μ επιφάνειας ο Ουίλιαμ Μπάλντουιν 7ος με 1.24.34.

«Η περιπέτεια με την υγεία μας κλόνισε σωματικά και ψυχολογικά. Η φράση πάντως του προπονητή μου Αλέξανδρου Ξιάρχου «οι αγώνες τελειώνουν το Σάββατο», ήταν η κινητήρια δύναμη για να προκριθώ πρώτα στον τελικό και μετά να ανεβώ στο βάθρο», τονίζει η χάλκινη Σοφία Κτενά.

Στο Καζάν, η Ελλάδα, κατέκτησε συνολικά 3 μετάλλια (2 αργυρά,1 χάλκινο).

Σας ευχαριστούμε,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ