ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

16/05/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.342) - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ *ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ Α1 ΑΝΔΡΩΝ *ΚΑΜΠ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  16.05.2011 03:00       1084

-. Σε θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα), συνάντηση του Προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, με τον υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, Γιώργο Νικητιάδη.

 Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν την ΚΟΕ και τα αθλήματα της, σε συνδυασμό με την διοργάνωση μεγάλων διοργανώσεων εντός του 2011.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την οριστικοποίηση της διεξαγωγής του 12ου Φάιναλ Φορ Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίρισης Ανδρών στην Κάλυμνο (3, 4 Ιουνίου), εκφράστηκε η βούληση – από την πλευρά του κ. υφυπουργού – στο Κολυμβητήριο του ακριτικού μας νησιού, να φιλοξενηθούν ακόμη φέτος, το διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης Γυναικών «Θέτις Καπ» (1-3 Ιουλίου) και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης για συλλόγους που προετοιμάζονται στη θάλασσα (3-4 Σεπτεμβρίου).

Όσον αφορά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών, που φιλοξενεί φέτος η Ελλάδα (27 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου), οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του στο Βόλο.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται, το επόμενο χρονικό διάστημα, από τον κ. Νικητιάδη και τον υπουργό Πολιτισμού,  Παύλο Γερουλάνο.

«Συζητήσαμε διεξοδικά, θέματα που μας απασχολούν, αλλά και για μια σειρά από διοργανώσεις εντός του 2011, με τον κ. υφυπουργό να εκφράζει την βούληση του όπως, η Κάλυμνος και στο μέλλον να γίνει τόπος διεξαγωγής διοργανώσεων μας, που θα φιλοξενηθούν στο Κολυμβητήριο της.

Η ΚΟΕ, άλλωστε, είναι πιστή στο δόγμα της, η περιφέρεια να φιλοξενεί σπουδαίες διοργανώσεις των αθλημάτων της και αυτό πράττει σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

-. Ένα παιχνίδι αύριο (Τρίτη) και το άλλο την μεθαύριο (Τετάρτη), περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Α’ φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.

ΤΡΙΤΗ

Κολ. ΟΑΚΑ    19.30   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

                                    (Σταυρίδης, Κουρέτας)

1ος αγώνας: 5-10

ΤΕΤΑΡΤΗ

Κολ. Ν. Σμύρνης        18.45   ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

                                                (Μοίραλης, Κουρτίδης)

1ος αγώνας: 10-11

Αν χρειαστούν τρίτοι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 21 Μαίου.

Κολ. Εθν. Πειραιά       18.00   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κολ. ΝΟΒ                   19.00   ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Οι ομάδες που πετύχουν 2 νίκες θα αγωνιστούν, στη συνέχεια, στον τελικό του πρωταθλήματος (25, 28/5, 8, 12, 15/6) και οι ηττημένες για την 3η θέση (25, 28/5, 8/6).

 -. Καμπ προετοιμασίας πραγματοποιεί, από αύριο (Τρίτη) στο ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ζαππείου (18.00 το πρώτο ραντεβού), η προεθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης έχει καλέσει τις εξής 25 πολίστριες: Αντωνάκου, Ψούνη, Αβραμίδου, Μανωλιουδάκη, Πενταράκη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ), Λιόση, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Τσουκαλά, Μελιδόνη, Κούβδου, Ασημάκη, Λαρά (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Διαμαντοπούλου Χρ., Αλεξάκη, Κότσια (ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ), Τζίμα, Γούλα, Πλευρίτου Μαργ., Φλώρου Μαρ. (ΗΡΑΚΛΗ), Βασιλακοπούλου Αγγ., Διαμαντοπούλου Βασ.  (ΝΗΡΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ), Σολανάκη, Παπαϊωάννου (ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ), Χαραλαμπίδου (ΤΡΙΤΩΝΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ).

Σημειώνεται ότι, από τις 20 έως τις 22 Μαίου, η Εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί στον Β’ Γύρο της προκριματικής φάσης του Γουόρλντ Λιγκ, φιλοξενώντας (Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου) τις Εθνικές ομάδες της Ισπανίας, της Ουγγαρίας και της Βρετανίας, με τις οποίες αγωνίστηκε (13-15 Μαίου), στην Βαρκελώνη, για τον Α’ Γύρο της διοργάνωσης.

Σας ευχαριστούμε,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ