ΤΕΧΝΙΚΗ

16/07/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.384) - ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΚΟΛΕ

  13.08.2011 15:24       1327

Η μεγαλειώδης εμφάνιση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης εφήβων / νεανίδων, που διεξάγεται στο Μίσκολε της Ουγγαρίας, είχε και σήμερα την τιμητική της.

Για πρώτη φορά, στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα, η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε αγώνες Μεγάλων Αποστάσεων και συγκεκριμένα στο αγώνισμα 4χ3000 μέτρα των Νεανίδων.

Την ομάδα αποτελούσαν οι Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου, Στέλλα Τσουγκριάνη, Ιωάννα Κυριάκη, Δήμητρα Φυργαδιώτη με επίδοση 1.25.19 αφήνοντας στην δεύτερη θέση και με 3 λεπτά διαφορά, την ομάδα της Ρωσίας και 6,5 την Ιταλία.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που στην πρώτη μου συμμετοχή με την Εθνική ομάδα, καταφέρνω να κατακτήσω χρυσό μετάλλιο. Όλα τα κορίτσια ήμασταν αποφασισμένα και πολύ καλά προετοιμασμένα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου Αλέξανδρο Ξιάρχο», είπε η Στέλλα Τσουγκριάνη για την επιτυχία.

«Χάρη στους προπονητές μας τα καταφέραμε. Το θέλαμε πάρα πολύ», τόνισε η Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου

«Ακόμη δεν το έχω πιστέψει τι καταφέραμε και πως εγώ ήμουνα μέλος αυτής της ομάδας. Πιστεύω ότι ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου», υπογράμμισε η Ιωάννα Κυριάκη.

«Το χάρηκα πάρα πολύ γιατί αυτή η σκυτάλη το άξιζε. Ήμασταν καλά προετοιμασμένες και αυτό φάνηκε στην κούρσα», είπε με τη σειρά της η Δήμητρα Φυργαδιώτη»

Θαυμασμός

Σ' ότι αφορά τα αγωνίσματα της πισίνας, όπου η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 19 μετάλλια με αποκορύφωμα μάλιστα και το Παγκόσμιο ρεκόρ της σκυτάλης των εφήβων στα 4χ100μ, ο ο απόηχος αυτής της τεράστιας ελληνικής επιτυχίας καλά κρατεί στο Μίσκολε, όπου η ελληνική αποστολή και ο αρχηγός της Ηλίας Ξιάρχος, δέχονται τα συγχαρητήρια σωρηδόν από τις άλλες αποστολές.

«Έρχονται οι Ιταλοί και με ρωτούν το σόι προετοιμασία έχουμε κάνει και ήλθαν αυτές οι επιτυχίες. Τι να τους πω; Ότι όλο το χειμώνα τρέχαμε σαν τσιγγάνοι δεξιά και αριστερά αφού είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τα κολυμβητήρια;», λέει από το Μίσκολε ο Ταμίας της ΚΟΕ, Ηλίας Ξιάρχος.

Σας ευχαριστούμε,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ