ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

18/07/2010 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.233) - ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΟ «ΒΙΚΕΛΑΣ ΚΑΠ» *ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΚΟΛΑ 10-2 ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

  18.07.2010 03:00       1338

-. Με το απόλυτο των νικών (3) ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο 7ο «Βικέλας Καπ», που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Ερμούπολη της Σύρου, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Εφήβων.

Νίκησε εύκολα 10-2 τη Σερβία, γεγονός που την έφερε στην 1η θέση φυσικά, του τουρνουά.

Έτσι, μετά και το τουρνουά της Μαδρίτης, η Εθνική μας συνεχίζει αήττητη (6 στα 6), σχεδόν τρεις βδομάδες πριν το ραντεβού της Στουτγκάρδης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα σημερινά παιχνίδια:

ΡΩΣΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ 7-12 (0-3, 0-1, 4-5, 3-3)

Ρωσία (Σκοκ): Τιμακόφ 4, Κολιαντένκο, Κρούγκλοφ, Ντουμπτσένκο

Ιταλία (Πέσι): Ντι Φούλβιο 4, Πρεσιούτι 3, Ρεντζιούτο 2, Μιράρτσι, Φοντέλι, Φούλκερις

Διαιτητές: Κουν (Ουγγαρία), Μίσκοβιτς (Σερβία)

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 10-2 (1-1, 3-0, 4-1, 2-0)

Ελλάδα (Δαμάσκος): Παπαϊωάννου, Σπηλιωτόπουλος 1, Τίγκας, Αλιχανίδης Β., Δερβίσης, Σολανάκης 4, Μυτιληνός, Δρακόπουλος, Παπαποστόλου, Βελόνιας 1, Χρυσοσπάθης 1, Μουστεράκης 3, Σαλτέρης

3/8 π/π, 1/1 πέναλτι

Σερβία (‘Ορλοβιτς): Μάρκοβιτς, Σάβιτς, Μπούρετιτς 1, Μπουκβιτς, Ραντούλοβιτς, Πίγιτς 1, Σαντίκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Ίλιτς, Μαξίμοβιτς, Μάτσιτς, Σταβρέφσκι, Σίμιτς

0/3 π/π

Διαιτητές: Ρίνεκ (Γερμανία), Μπέρφοτς (Ολλανδία)

Η Τελική Βαθμολογία

1.       ΕΛΛΑΔΑ       29-11     9

2.       Ιταλία           33-18     6

3.       Ρωσία           24-30     3

4.       Σερβία          12-39     0

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα του τουρνουά στην Ερμούπολη: ΣΕΡΒΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ 1-16, ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ 9-4, ΡΩΣΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ 13-9, ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 5-10, ΡΩΣΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ 7-12, ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 10-2

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Κώστας Γεννηδουνιάς (ΕΛΛΑΔΑ), καλύτερος τερματοφύλακας ο Αλεξέι Σμαρίν (Ρωσία) και πρώτος σκόρερ ο Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο (Ιταλία) με 8 γκολ.

Δηλώσεις

Δημήτρης Γρυπάρης (Πρόεδρος Αθλητικού Κέντρου Ερμούπολης):

«Παρά τα οικονομικά προβλήματα που βιώνουμε σαν χώρα και Αθλητικό Κέντρο, κάναμε και φέτος μια πετυχημένη διοργάνωση, κάτι που αποτυπώνεται στα όσα μας είπαν και οι ξένες αποστολές που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στη Σύρο.Ο θεσμός του τουρνουά «Βικέλας Καπ», μετά από 7 χρονιές, θα συνεχιστεί κανονικά και τα επόμενα χρόνια με την προοπτική το 2011 να αφορά Εθνικές ομάδες Γυναικών, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά.Ευχαριστώ  την ΚΟΕ και τον Πρόεδρο της Δημήτρη Διαθεσόπουλο για την εμπιστοσύνη που μας περιβάλει όλα αυτά τα χρόνια.Ως Πρόεδρος του ΑΚΔΕ, για περίπου 20 χρόνια, ανέδειξα τέτοιες αθλητικές πρωτοβουλίες, αν και τα δύο τελευταία χρόνια δεν είχαμε την ουσιαστική στήριξη και οικονομική βοήθεια από την ΓΓΑ.Στο μέλλον, από οποιαδήποτε θέση κληθώ να υπηρετήσω τα κοινά, θα προσπαθήσω να συνεχίσω στην ίδια κατεύθυνση».

Περικλής Δαμάσκος (Ομοσπονδιακός τεχνικός):

«Είμαστε καινούργια ομάδα και ο προβληματισμός μας είναι να μπορέσουμε τα παιδιά αυτά να μπορέσουν να αφομοιώσουν κάποια πράγματα ώστε να έχουμε σταθερή απόδοση.Δεν έχουμε μεγάλες απαιτήσεις, στις 40 μέρες που προετοιμαζόμαστε. Το ευτύχημα είναι ότι έχουμε  παιδιά με προσόντα στην ομάδα.Υπάρχουν βέβαια μειονεκτήματα τα οποία θα επιχειρήσουμε να λύσουμε. Κυρίως σ’ ότι αφορά την ομοιογένεια και τα προσωπικά λάθη σε άμυνα και επίθεση. Θα επιδιώξουμε δε, όταν φτάσουμε στο Ευρωπαϊκό της Στουτγκάρδης, να έχουμε καλή φυσική κατάσταση.Πρώτος στόχος μας είναι η 8άδα που θα μας δώσει καλή ψυχολογία. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά.Στο τελευταίο μας τουρνουά στο Κότορ, η επιλογή μας θα είναι κοντά στην τελική μορφή που θα έχει η ομάδα στο Ευρωπαϊκό. Βλέπω ότι τα παιδιά προσπαθούν να βελτιωθούν πραγματικά σ’ αυτά που ζητάω κι αυτό είναι θετικό.Τόσο η περυσινή ομάδα όσο και η φετινή, δείχνουν ότι υπάρχει καλή μαγιά και πως αυτή η φουρνιά των παικτών θα στελεχώσουν με επιτυχία, τα επόμενα χρόνια, την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών»

*Η Εθνική μας ομάδα, θα μετάσχει στα τέλη του μήνα στο τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας της (Κότορ) – τρίτο στη σειρά – πριν τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης (8-15 Αυγούστου).

Σας ευχαριστούμε,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ