ΤΕΧΝΙΚΗ

25/01/2010 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.138) - ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ 2012 *ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ WOLRD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ *ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

  25.01.2010 02:00       2280

-. Μετά την ανάληψη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών του 2011, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου («Μπιρό») της Διεθνούς Ομοσπονδίας στην Μπανγκόγκ, η ΚΟΕ συμφώνησε με την Fina και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων συγχρονισμένης κολύμβησης του 2012.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που μετείχε στη συνεδρίαση της Fina, ως μέλος του «Μπιρό», σύνδεσμος του οποίου είναι με την Τεχνική Επιτροπή Υδατοσφαίρισης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάληψη και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νεανίδων στη συγχρονισμένη κολύμβηση για το 2012, στοχεύει ώστε στη χώρα μας να φιλοξενηθούν ηλικιακές διοργανώσεις, παγκοσμίου ενδιαφέροντος, που έχουν να κάνουν με την υποδομή και την ανάπτυξη των αθλημάτων μας.

Πιστεύω ότι, τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών του 2011, όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων στη συγχρονισμένη κολύμβηση το 2012, η ποιότητα των Εθνικών μας ομάδων, θα είναι τέτοια που θα προσδώσει προοπτική για το μέλλον των δύο αυτών αθλημάτων μας.

Στόχος μας είναι, να διοργανώσουμε τους Αγώνες αυτούς, όπως διοργανώσαμε με επιτυχία τα ηλικιακά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης, σε αγόρια και κορίτσια, το 2007, 2008 και 2009.

Χωρίς – δηλαδή – να επιβαρύνουμε ούτε τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας, αλλά ούτε τον αντίστοιχο της ΓΓΑ»    

-. Τον τρίτο κατά σειρά αγώνα της, στην προκριματική φάση του φετινού WORLD LEAGUE, δίνει αύριο το βράδυ (20.00), στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών.

Αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Κροατίας, η οποία αναμένεται σήμερα στην Αθήνα.

Το παιχνίδι, θα μεταδοθεί απευθείας από το LIVE TV της ΚΟΕ (www.koe.org.gr/livetv)

Η Εθνική μας ομάδα, από χτες το βράδυ, πραγματοποιεί μίνι προετοιμασία για τον αυριανό αγώνα, με κοινές προπονήσεις με την ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Δούμπας, έχει στην διάθεση του, τους εξής 15 πολίστες: Φλέγκας, Τσαλκάνης, Φλώρος Χρ. (τερματοφύλακες), Ντόσκας, Δελακάς, Φουντούλης Ι., Παπαδόγκωνας, Μιράλης, Μουρίκης Κ.,  Μιτελούδης, Γούνας, Βλαχόπουλος, Ντούλος, Φουντούλης Γ., Κολόμβος.

Διαιτητές της συνάντησης είναι ο Μαυροβούνιος Μπργκούλιαν και ο Ισπανός Μόλινερ, με παρατηρητή από πλευράς Fina, τον Ισπανό Μανουέλ Ιμπέρν.

Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του Ομίλου μας (Β’ Ευρώπης), η Εθνική μας, ηττήθηκε αρχικά στο Κίρισι (17/11/09) από τη ΡΩΣΙΑ (6-9) και επικράτησε στον Πειραιά (8/12/09) των ΣΚΟΠΙΩΝ (8-6).

Αντίστοιχα, η ΚΡΟΑΤΙΑ, νίκησε εκτός έδρας τα ΣΚΟΠΙΑ (9-7) και εντός τη ΡΩΣΙΑ (12-7.

Η Βαθμολογία

1. ΚΡΟΑΤΙΑ   21-14   6

2. ΕΛΛΑΔΑ    14-15   3

-. ΡΩΣΙΑ         16-18   3

4. ΣΚΟΠΙΑ     13-17   0

Από τον Όμιλο, προκρίνεται η 1η ομάδα της τελικής κατάταξης.

 

-. Την Τετάρτη το μεσημέρι (13.30), στα γραφεία της ΚΟΕ, κληρώνει για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση.

Στην κλήρωση μετέχουν οι ομάδες: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ, ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ.

Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 17 Φεβρουαρίου (νοκ άουτ) και οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στο Φάιναλ Φορ το οποίο φέτος θα διεξαχθεί (21 - 22 Μαίου) στην Ερμούπολη Σύρου.

 

Σας ευχαριστούμε,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ