ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

26/08/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3414) - 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών Βόλος – Τελετή Εναρξης

  29.09.2011 19:53       1189

Λιτή, αλλά συνάμα εντυπωσιακή, με στοιχεία από την Αργοναυτική Εκστρατεία, ήταν η τελετή έναρξης του 16ου παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης νέων ανδρών, απόψε, στην παραλία του Βόλου.

Στο ξεκίνημα της τελετής, ένα πλοιάριο που συμβόλιζε την ιστορική «Αργώ» κατέπλευσε στο δυτικό άκρο της προκυμαίας μεταφέροντας τις σημαίες των 20 χωρών που μετέχουν στη διοργάνωση. Ο αρχηγός της κάθε ομάδας παραλάμβανε από εκεί τη σημαία του και στη συνέχεια όλες οι αποστολές παρέλασαν μέχρι το σημείο όπου είχε στηθεί η ειδική εξέδρα της τελετής. Επικεφαλής της παρέλασης ήταν η σημαία της FINA, την οποία κρατούσαν αγόρια και κορίτσια ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα. Η παρέλαση έγινε υπό τους ήχους της μουσικής μπάντας του Δήμου Βόλου. Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής ήταν ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας Άγγελος Βλαχόπουλος.

Ακολούθησαν η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας και του ύμνου της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Αμέσως μετά, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Εντυπωσιακό θέαμα προσέφεραν τα κορίτσια της Δημοτικής Σχολής Χορού Βόλου με το μοντέρνο πρόγραμμα που παρουσίασαν και είχε θέμα την υδατοσφαίριση. Το συγκεκριμένο χάπενινγκ ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της σημαίας της διοργάνωσης.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Βόλου σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά) και η τελετή ολοκληρώθηκε με τη ρίψη βεγγαλικών και το άναμμα πυρσών από τα καραβάκια που έπλεαν καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτής κατά μήκος του λιμανιού του Βόλου.

Την παρουσίαση της τελετής έναρξης, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, έκανε ο Ντίνος Σακελαράκης.

* Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης είναι: http://www.w-polow-championshipsvolos2011.gr/

Το Γραφείο Τύπου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΚΗΣ- ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ