ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

28/08/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.439) - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ!

  29.09.2011 21:15       1083

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νεανίδων! Στον αποψινό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Μαδρίτη, συνέτριψε την Ουγγαρία με 11-4 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όπως είχε γίνει πριν 10 χρόνια (2001) στο Μάντσεστερ.

«Αυτά τα παιδιά είναι φανταστικοί χαραχτήρες και μπράβο στους γονείς τους», έλεγε αμέσως μετά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετράκης, εμφανώς συγκινημένος για τη μεγάλη επιτυχία.

«Από την αρχή της διοργάνωσης δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Τους κερδίσαμε όλους πλην της Ισπανίας όπου βέβαια έγιναν τραγελαφικά πράγματα και σήμερα στον τελικό ήμασταν μια κλάση πάνω. Μεγάλο όπλο μας η άμυνα. Δουλέψαμε μεθοδικά όλο αυτόν τον καιρό, χωρίς μεγάλα λόγια. Είχαμε πάντα, ερχόμενοι στη Μαδρίτη, στο πίσω μέρος του μυαλού μας, το μετάλλιο που τελικά ήλθε και ήταν χρυσό.

Όταν φτάσαμε στα ημιτελικά, η ομάδα απελευθερώθηκε και εκεί δείξαμε πόσο καλή ομάδα έχουμε.

Αφιερώνω αυτό το χρυσό μετάλλιο στη γυναίκα μου Αρετή και στις κόρες μου Δάφνη και Βασιλική», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τα 8λεπτα: 2-1, 2-1, 4-1, 3-1

Τα γκολ μας: Μπενέκου Άλκηστη 3, Χαραλαμπίδου Στεφανία 2, Κότσια Χριστίνα 2, Ζάντου Κατερίνα, Πλευρίτου Μαργαρίτα, Χαραλαμπίδου Ιωάννα, Φλώρου Μαρίνα

Στην ομάδα ανήκουν ακόμη οι: Διαμαντοπούλου Χρυσούλα, Μπενέκου Ιόλη, Φαρμάκη Μαρία, Κοντογιάννη Σταματίνα, Τερεφού Στεφανία, Καλαργυρού Αναστασία.

Στην ισπανική πρωτεύουσα, μαζί τους ακόμη, ο συνεργάτης του Πετράκη, Στέφανος Λέανδρος, η φυσικοθεραπεύτρια Αθηνά Μακρή και ο έφορος Μπάμπης Τρούλος.

Διαθεσόπουλος: «Μακρύ μέλλον»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, από το Βόλο όπου βρίσκεται για το 16ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του και την πεποίθηση πως, αυτή η ομάδα μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με σιγουριά για την επιτυχία της.

«Αυτή η ομάδα κατατρόπωσε όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και απέδειξε ότι έχει όχι μόνον παρόν αλλά και μακρύ μέλλον, για να μας δώσει χαρές και δόξες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Η επιτυχία της Μαδρίτης έρχεται να προστεθεί στην τεράστια επιτυχία της Σαγκάης και φυσικά μας κάνει όλους περήφανους.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στα κορίτσια, το προπονητικό τιμ, όσους ήταν δίπλα τους και βοήθησαν, τις ομάδες και τους προπονητές τους.

Ένα θερμό ευχαριστώ, από μένα, την ελληνική υδατοσφαίριση, που τιμά και προσφέρει τέτοιες χαρές και διακρίσεις, στον αθλητισμό μας, την Ελλάδα μας, στις δύσκολες εποχές που περνάμε».

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο (Δευτέρα) με πτήση από την Μαδρίτη (17.30).

Σας ευχαριστούμε,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ