ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

29/04/2010 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.185) - H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ *Η 14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α2 ΑΝΔΡΩΝ *ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΔΥΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ *ΚΑΜΠ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

  29.04.2010 03:00       1464

   -. Συνέντευξη Τύπου για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος  υδατοσφαίρισης Ανδρών, που φιλοξενούνται από αύριο (Παρασκευή) έως και την Κυριακή στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου «Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας.

Τόσο οι οικοδεσπότες, οι Δήμαρχοι Νέας Ιωνίας και Βόλου, με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, όσο και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ από την πλευρά του, τόνισαν τη σπουδαιότητα τέλεσης των αγώνων, ενόψει μάλιστα και των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα φιλοξενηθούν (η υδατοσφαίριση) στο Βόλο.

Δεν παρέλειψαν επίσης, να υπογραμμίσουν την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας με την ΚΟΕ, με την επισήμανση ότι αυτή θα ενισχυθεί και θα διατηρηθεί στο μέλλον.

Ενδεικτικά οι ομιλητές στη Συνέντευξη Τύπου, τόνισαν:

ΠΑΝΟΣ ΜΑΒΙΔΗΣ (Δήμαρχος Νέας Ιωνίας)

«Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενείται στο Δήμο μας. Είμαστε τυχεροί, που έχουμε τόσο άψογη συνεργασία με την ΚΟΕ και τον Πρόεδρο της, αλλά και από το γεγονός ότι φιλοξενούμε ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός στην πόλη μας».

ΑΛΕΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ (Δήμαρχος Βόλου)

«Φιλοξενούμε 4 Εθνικές ομάδες σε μια περιοχή με μεγάλη παράδοση στο άθλημα και τον υγρό στίβο. Μας τιμάει αυτή η διοργάνωση, αφού εδώ στη Νέα Ιωνία θα φιλοξενηθούν και οι αγώνες του αθλήματος της υδατοσφαίρισης στους   Μεσογειακούς Αγώνες.  Θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε διοργανώσεις αθλητικές, αφού διαθέτουμε σύγχρονες αθλητικές υποδομές και μάλιστα αναβαθμισμένες»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΝΑΒΟΣ (Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας)

«Η συνεργασία με την ΚΟΕ αποδίδει καρπούς. Θα την συνεχίσουμε γιατί ο αθλητισμός προχωράει, η υδατοσφαίριση έχει παράδοση εδώ. Θέλουμε να κερδίσουμε το στοίχημα των Μεσογειακών Αγώνων. Το μπορούμε. Ο κόσμος να αγκαλιάσει το τριήμερο αυτό, τους αγώνες και την Εθνική μας ομάδα»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΚΟΕ)

«Χαρά και τιμή μας που φιλοξενούμαστε σε μια περιοχή με τέτοια παράδοση στα αθλήματα μας, που θα υποδεχτεί  και τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013. Ο Βόλος έχει παράδοση στα αθλήματα μας και αθλητές που έχουν πρωταγωνιστήσει. Τα προκριματικά, αποτελούν την αρχή μιας νέας πορείας για την Εθνική μας.  Νέα και ανανεωμένη, μετά το Πεκίνο, ετοιμάζεται να βαδίσει στα χνάρια των προηγούμενων επιτυχιών μας. Η διοργάνωση εδώ, αποτελεί επιστέγασμα της πολιτικής μας για αποκέντρωση των δραστηριοτήτων μας, πέρα από το Αθηνοκεντρικό κράτος. Ευχαριστούμε και δημόσια τους φορείς με τους οποίους έχουμε αναπτύξει άψογη συνεργασία τα τελευταία χρόνια».

ΧΑΛΟΥΚ ΤΟΪΓΚΑΡΛΙ (Παρατηρητής LEN)

“Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι στον Βόλο, μαζί με τον αδελφό μου, τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Εύχομαι κάθε επιτυχία, τώρα, αλλά και στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013»

ΤΑΣΟΣ ΔΟΥΜΠΑΣ (Ομοσπονδιακός τεχνικός)

«Στόχος μας είναι η πρωτιά. Έχουμε διαδεχτεί μια Εθνική ομάδα με μεγάλες επιτυχίες και έχουμε παίκτες με εξαιρετικές ικανότητες. Θα δείξουμε μέσα στην πισίνα, ότι μπορούμε να ελπίζουμε σ’ αυτή την Εθνική ομάδα».

Στη Συνέντευξη,  παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων, ο Ταμίας της ΚΟΕ Ηλίας Ξιάρχος, ο έφορος της Εθνικής ομάδας Δημήτρης Γιακουμάτος, ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Παναγιώτης Τρούλος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βόλου κ.Χαλέβας, ο ειδικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Νίκος Σπηλιωτόπουλος, το πρώην μέλος του Δ.Σ και παράγοντας του ΝΟΒΑ, Δημήτρης Δημαρέλλος,  ο πρόεδρος του ΟΥΚ Βόλου Γιάννης Αντωνόπουλος και ο Διευθυντής του Κολυμβητηρίου Νέας Ιωνίας Αλέκος Μεταφτσής, η «ψυχή» αυτής της διοργάνωσης.

 *Η Εθνική μας ομάδα, που βρίσκεται στο Βόλο από χτες και θα προπονηθεί το βράδυ (20.00) εκ νέου, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Πρώτος της αντίπαλος, αύριο (20.00), η αντίστοιχη των Σκοπίων η οποία ήλθε στον Βόλο χωρίς τον Νεμπόισα Μίλιτς.

Η μοναδική προϊστορία που υπάρχει, είναι τα δύο παιχνίδια τη φετινή περίοδο στο W.L. Στον Πειραιά (8 Δεκεμβρίου) η Εθνική μας επιβλήθηκε 8-6, ενώ στα Σκόπια (15 Μαρτίου) ηττήθηκε 7-6.

Τα Σκόπια έχουν μία και μοναδική παρουσία σε Τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το 2008 στη Μάλαγα (8η θέση).

Στο άλλο παιχνίδι της πρεμιέρας (18.00) παίζουν ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ.

Στο Ζάγκρεμπ (29 Αυγούστου – 11 Σεπτεμβρίου), προκρίνονται οι 2 πρώτες ομάδες του Ομίλου.

-. Με τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται την Κυριακή το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.

Κολ. Ποσειδώνιο              13.00     ΗΡΑΚΛΗΣ – ΝΟ ΣΥΡΟΥ

                                                                (Χάσικος, Καρούλης)

Κολ. Βόλου         15.00     ΝΟΒΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ                           

                                                (Σκαλοχωρίτης, Μονιούδης)

Κολ. Περιστερίου            15.00     ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ

                                                                (Χατζηαναστασίου, Κατσαρός)

Κολ. Κέρκυρας  15.00     ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

                                                (Κουρέτας, Σπανούδης)

Κολ. Αμαρουσίου            16.00     ΤΡΙΤΩΝ – ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

                                                                (Κωνσταντινίδης, Πολυχρονόπουλος)

Κολ. «Αντ. Δημητρόπουλος»      16.00     ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΟΦΗ

                                                                                (Μπιράκης, Μπουδραμής)

Η Βαθμολογία

1.       ΕΘΝΙΚΟΣ                     149-52                   26

2.       ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ    156-100                22

...................................................................

3.       ΗΡΑΚΛΗΣ                    140-114                17

4.       ΟΦΗ                              102-113                16

5.       ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ         126-119                13

-. ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡ.             84-88                     13

7. ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ                   100-114                12

8. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ                    77-105                   11

9. ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ            100-113                9

10. ΝΟΒΑ                             79-116                   8

…………………………………………………………………

11. ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ        85-111                   7

12. ΝΟ ΣΥΡΟΥ                    74-127                   2

Επόμενη αγωνιστική (9/5): ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ – ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ, ΝΟ ΣΥΡΟΥ – ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ, ΝΟΒΑ – ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΟΦΗ – ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

-. Στις ΗΠΑ για το Γκραν Πρι Καταδύσεων (6-9 Μαίου) στο Φορτ Λορτεντέηλ, αναχωρούν την Δευτέρα οι καταδύτες μας Αλέξανδρος Μάνος (3 μέτρα, 3 μέτρα σύγχρονισμένων), Στέφανος Παπαρούνας (ομοίως) και Μιχάλης Τζίφας (Πλατφόρμα). Τους συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος με τον συνεργάτη του Θωμά Μπίμη (με την ιδιότητα του διεθνή κριτή).

-. Νέο καμπ προετοιμασίας, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ζαππείου, την Δευτέρα και την Τρίτη, πραγματοποιεί η προεθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετράκης έχει καλέσει τις: Καραχάλιου (ΙΩΝΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ), Διαμαντοπούλου Χρ., Κότσια, Ζέκου (ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ), Διαμαντοπούλου Βασ., (ΝΗΡΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ), Τσιγαρίδα (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Τερεφού, Τζοβάρα, Δράκου (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ), Μπενέκου Άλκ., Μπενέκου Ι., Χαραλαμπίδου (ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ), Φαρμάκη Μ. (ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ), Τσελέπη (ΠΑΟΚ), Πλευρίτου Μ. και Ελ.,Ζάντου, Φλώρου Μ., Σαρηγιαννίδου (ΗΡΑΚΛΗ), Κουρούτσαλη (ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ)

Σας ευχαριστούμε,,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ