ΤΕΧΝΙΚΗ

30/07/2010 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.241) - ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝ *ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

  30.07.2010 03:00       1384

-. Το δεύτερο, επίσης αργυρό, μετάλλιο της κατέκτησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης ανδρών – γυναικών, που διεξάγεται στο Καζάν.

Αυτή τη φορά, με τον Ουίλιαμ Μπαλντουίν, ο οποίος ήταν 2ος στα 100μ επιφάνειας με χρόνο 35.69 που αποτελεί Πανελλήνιο ρεκόρ.

«Ήταν πολύ δύσκολη η κούρσα μου, αλλά σκέφτηκα αυτό που μου έχει πει ο προπονητής μου, πως δηλαδή αυτή τελειώνει στα 100 μέτρα και όχι νωρίτερα. Έτσι, αν και ήμουνα 4ος στα 80μ, κατάφερα να πολεμήσω και στο τέλος να είμαι δεύτερος. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, γιατί κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να με φτάσει εδώ», τόνισε από το Καζάν ο Μπαλντουίν.

Στα 100μ υποβρύχιου, η Σοφία Κτενά ήταν 5η με 38.51 και στα 100μ επιφάνειας, επίσης, ο Σταυριανός Σισμανίδης που είχε κατακτήσει το πρώτο μας (αργυρό) μετάλλιο) στην διοργάνωση, 8ος με 36,45.

-. Οι πρώτοι αθλητές / τριες, που θα μετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών στη Βουδαπέστη, αναχωρούν την Δευτέρα.

Στην ουγγρική πρωτεύουσα μεταβαίνουν, οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαίδης, Μαριάννα Λυμπερτά και Κέλυ Αραούζου, για τις Μεγάλες Αποστάσεις στην Κολύμβηση και ακόμη η Εθνική ομάδα της συγχρονισμένης κολύμβησης. Την αποτελούν οι: Δέσποινα Σολωμού (Σόλο, Ντουέτο, Κόμπο), Ευαγγελία Πλατανιώτη (Ντουέτο, Κόμπο), Ευαγγελία Κουτίδη (Αναπλ. Ντουέτο, Κόμπο), Ευαγγελία Παπάζογλου (Κόμπο), Ελένη Παπανδρέου (Κόμπο), Δέσποινα Τζώρτσου (Κόμπο), Ευαγγελία Γιαλίδη (Κόμπο), Κωνσταντίνα Μπαχτσεβανίδου (Κόμπο), Μαρία Αλζιγκούζη – Κομινέα (Κόμπο), Αναστασία Μαλεκάκη, (Κόμπο), Μιχαέλα Κοστράκη (Αναπλ. Κόμπο), Χρυσάνθη Τσίτου (αναπλ. Κόμπο).

Στην Βουδαπέστη μεταβαίνουν ακόμη οι προπονητές Νίκος Γέμελος, Μίλτος Κανελλόπουλος και ο φυσικοθεραπευτής Ισαάκ Τύρος (για τις Μεγάλες Αποστάσεις), η ομοσπονδιακή προπονήτρια Σταυρούλα Ντόμαλη, η προπονήτρια Ιουλία Παπαθεοδοσίου, οι διεθνείς κριτές Μαρία Θηβαίου, Στέλλα Κωνσταντινίδου, ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Τύρος, ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος και το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ Ελένη Σταυρακοπούλου – Μποζώνη (για τη Συγχρονισμένη).

Στις 7 Αυγούστου αναχωρεί η αποστολή της Κολύμβησης και την επομένη (8/8) των Καταδύσεων.

Σας ευχαριστούμε,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ