ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

30/09/2011 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Νο 3536) - 6ο Παγκόσμιο σεμινάριο διεθνών διαιτητών υδατοσφαίρισης ΣΕΔΥ – Δηλώσεις

  04.10.2011 03:10       1051

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΔΥ), σε συνεργασία με την ΚΟΕ και την Παγκόσμια Ομοσπονδία (ΦΙΝΑ), διοργανώνει από σήμερα και μέχρι την Κυριακή το 6ο Παγκόσμιο σχολείο-σεμινάριο, για διεθνείς διαιτητές υδατοσφαίρισης. Η σχολή πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο 'Golden Age' (Μιχαλακοπούλου 57, Ιλίσια) και μπορούν να το παρακολουθήσουν, εκτός φυσικά από τους έλληνες και ξένους διεθνείς διαιτητές, οι ομοσπονδιακοί προπονητές υδατοσφαίρισης όλων των Εθνικών ομάδων και οι προπονητές των σωματείων.

Καθηγητές του σχολείου από μεριάς ΦΙΝΑ είναι ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης, Τζιάνι Λότζι, το μέλος, Νικολάι Φιρόιου και ο διεθνής Διαιτητής και καθηγητής Διαιτησίας LEN - FINA Νίκος Σταυρόπουλος.

Το παρών στην έναρξη των εργασιών του σχολείου σήμερα το πρωί έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και μέλος του μπιρό της ΦΙΝΑ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συνέδρους, δήλωσε: «Είναι χαρά για την ΚΟΕ, που για άλλη μια χρονιά ο ΣΕΔΥ προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία. Χαίρομαι, γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους και συνεργάτες. Το σχολείο διαιτητών είναι απαραίτητο για την εξέλιξη των διαιτητών, που αποτελούν το 'Βασιλιά' των παιχνιδιών. Το επίπεδο του σχολείου είναι υψηλό, όπως και οι δάσκαλοι. Ευχαριστώ τη ΦΙΝΑ, τους καθηγητές διαιτησίας και το ΣΕΔΥ, που πραγματοποιούν αυτό το σχολείο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΔΥ, Χρήστος Τσαρουχάς, ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι που για 6η συνεχόμενη χρονιά κάνουμε αυτό το σχολείο, στο οποίο μετέχουν έλληνες και ξένοι διαιτητές, που έχουν την υποχρέωση κάθε δύο χρόνια να παρακολουθούν ανάλογες εκδηλώσεις για να διατηρήσουν την ταυτότητά τους. Ο ΣΕΔΥ προχώρησε και σε άλλες πρωτοβουλίες, όπως τη συμμετοχή στο σχολείο και άλλων διαιτητών που θέλουν να εξελιχθούν. Στο σχολείο μετέχουν 19 διεθνείς διαιτητές και στόχος είναι να γίνουν οι πιο ποιοτικοί στον κόσμο. Παράλληλα, προσκαλούμε και όλους τους προπονητές, ομοσπονδιακούς και σωματειακούς, ανδρών και γυναικών, σε μια δίωρη συνάντηση ανταλλαγής απόψεων, που θα γίνει σήμερα το απόγευμα».

Ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της ΦΙΝΑ, Τζιάνι Λότζι, τόνισε: «Ευχαριστώ το ΣΕΔΥ και την ΚΟΕ για τη διοργάνωση της σχολής. Ολοι δουλεύουμε μαζί για ένα και μόνο σκοπό, να ανεβάσουμε το επίπεδο του πόλο και να ξεπεράσουμε τις γνωστές δυσκολίες. Θέλουμε ένα γρήγορο πόλο, λιγότερο βίαιο και πιο έξυπνο. Αυτό είναι το στυλ που θέλουμε να περάσουμε. Καλώ τους συνέδρους να μην μείνουν στην ανάγνωση των κανονισμών, αλλά τους ζητώ να ασχοληθούν πολύ με την πρακτική εξάσκηση, να είναι στις πισίνες και να παίζουν με τις ομάδες για να βελτιώνονται. Είμαστε το παλαιότερο άθλημα στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος και θα πρέπει να το εξελίξουμε. Οι διαιτητές παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό».

Το Γραφείο Τύπου

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ