ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

4ος ο Μπόνιας στο 100 μέτρα διπλά πέδιλα

  16.07.2018 20:58       2342

Με θετικό πρόσημο για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης, με τέσσερις αθλητές μας να συμμετέχουν στους τελικούς και τον Χρήστο - Ιωάννη Μπόνια να καταλαμβάνει την 4η θέση στα 100 μέτρα διπλά πέδιλα, σημειώνοντας χρόνο 42.95. 

Στο ίδιο αγώνισμα ο Στέφανος Αντωνιάδης είχε χρόνο 43.08 και τερμάτισε στην 7η θέση, ενώ η Βασιλεία Τσιγκόια κατετάγη 7η στα 100 μέτρα επιφάνεια, με επίδοση 40.81. Στα 400 μέτρα επιφάνεια η Ιωάννα Παναγιωτίδου στάθηκε εξαιρετικά άτυχη, καθώς το μονοπέδιλο της έσπασε κατά τη διάρκεια της κούρσας και μοιραία περιορίστηκε στην 8η θέση, με χρόνο 03:25.30.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Χρήστος - Ιωάννης Μπόνιας δήλωσε:
«Στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κλήθηκα να συμμετέχω στο πρώτο μου αγώνισμα, τα 100 μέτρα διπλά πέδιλα. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που στην παρθενική μου συμμετοχή σαν μέλος της Εθνικής Ομάδας αγωνίστηκα δίπλα σε μεγάλους αθλητές, προκρίθηκα στον τελικό του αγωνίσματος και κατέκτησα την 4η θέση. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον προπονητή μου κ. Χαϊδάρη, την οικογένεια μου και το Ν.Ο. Αμφιθέας για τη στήριξη, καθώς και την ΚΟΕ για την ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετέχω σε αυτή τη διοργάνωση».

Ο Στέφανος Αντωνιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος για τη συμμετοχή μου σε έναν τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και για την 7η θέση που κατάλαβα, αν αναλογιστούμε τις δυσκολίες της χρονιάς λόγο σχολής και κάποιων μικροτραυματισμών. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Γιάννη Καλαιτζογλίδη και την οικογένεια μου που είναι πάντα διπλα μου».

Από την πλευρά της, η Βασιλεία Τσιγκόια σημείωσε: 
«Είμαι πολύ χαρούμενη για το ξεκίνημα των αγώνων. Η πρόκριση στον τελικό σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, αλλά και η 7η θέση είναι για μένα μεγάλη επιτυχία. Στόχος μου είναι να έχω ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Η Ιωάννα Παναγιωτίδου τόνισε:
«Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος δουλέψαμε πολύ. Ωστόσο, συμβαίνουν και αναποδιές όπως η σημερινή, δηλαδή το σπάσιμο του μονοπέδιλου μου. Ωστόσο, έχω και το αγώνισμα των 200μ επιφάνειας, όπου θα διεκδικήσω μια θέση στον τελικό.  Ευχαριστώ τους προπονητές μου, Βίκη Τσίκλη και Μπάπκα Παύλο, την οικογένειά μου και φυσικά τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, οι οποίοι δεν με αφήνουν μόνη και με στηρίζουν με κάθε τρόπο. Ευελπιστούμε για μια καλύτερη συνέχεια».


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας θα τα βρείτε ΕΔΩ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ