ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Α. Παπαστάμος: «Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευα»

  13.04.2017 11:57       4958

Ένα μεγάλο ρεκόρ και μια εξαιρετική παρουσία ήταν ο απολογισμός για τον Απόστολο Παπαστάμο στην πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης παίδων/νεανίδων που διεξήχθη στον Πειραιά. Ο κρητικός πρωταθλητής με χρόνο 2:05.05 στα 200μ. μικτή ατομική όχι μόνο τερμάτισε πρώτος αλλά έσπασε και το ρεκόρ του Ανδρέα Βαζαίου το οποίο κρατούσε από το 2010.

Παράλληλα με αυτό το χρόνο έπιασε και το όριο (2:05.17) για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Νετάνια. Ωστόσο, το 200αρι δεν είναι η μοναδική απόσταση που ειδικεύεται, καθώς στο 400αρι μικτή ατομική αποδεικνύεται το ίδιο εξαιρετικός με τον πρωταθλητή του ΝΟ Χανίων να έχει πιάσει και σε αυτό το αγώνισμα το όριο για το Ευρωπαϊκό.

Με βάση τις επιδόσεις και την παρουσία του ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των αγώνων και σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, μίλησε για το αν περίμενε αυτούς τους χρόνους αλλά και για το πώς ένιωσε καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ το οποίο κρατούσε έξι χρόνια. 

«Η επίδοσή μου στα 400μ. μικτή ατομική με έκανε να νιώσω μεγαλύτερη σιγουριά στον εαυτό μου και απέκτησα μία καλή ψυχολογία εν όψει της επόμενης ημέρας που θα έπεφτα στο 200αρι της μικτής. Μόλις τερμάτισα στα 200μ. και είδα το 2:05.05 σκέφτηκα μέσα μου πως ήταν μία πάρα πολύ καλή επίδοση. Δεν το γνώριζα ότι αποτελούσε ρεκόρ, όμως το πληροφορήθηκα μετά. Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευα. Η πρώτη θέση ήταν καλοδεχούμενη όμως δεν είναι το πρωτεύων. Σημασία έχει να είμαι συγκεντρωμένος και να βελτιώνομαι συνεχώς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το ποιες από τις δύο αποστάσεις στοχεύει περισσότερο (είτε τα 200μ. είτε τα 400μ. μικτή ατομική), αλλά και το πώς βλέπει το επίπεδο των αθλητών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Στόχος μου περισσότερο είναι το 400αρι. Παρόλα αυτά ο χρόνος στο 200αρι προέκυψε μέσα από την σκληρή και καλή προπόνηση που κάνουμε στα 400μ μικτής. Όσον αφορά το επίπεδο των αθλητών με βάση τους αριθμούς, παρατηρώ ότι οι χρόνοι είναι πιο γρήγοροι φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Επόμενος αγώνας είναι τα Βενιζέλεια στα Χανιά και με την παρουσία του κόσμου πιστεύω πως θα συνεχίσω στους ίδιους ρυθμούς».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ