ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ

Λευτ. Χατζηστάμος: «Αρκετά υψηλός συναγωνισμός, ευκαιρία για όρια»

  05.05.2017 11:15       1545

Με υψηλές βλέψεις αναχωρεί απόψε το απόγευμα στις 18:00  για τη Σόφια η Εθνική μας ομάδα για να συμμετάσχει στους Βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης Νέων, οι οποίοι ξεκινούν αύριο πρωί στις 9:30 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 7 Μαΐου.

Η αποστολή απαρτίζεται από 20 κολυμβητές (10 αγόρια και 10 κορίτσια), οι οποίοι πρόκειται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς αποτελεί για αυτούς μια ευκαιρία έτσι ώστε να πιάσουν το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων – νεανίδων της Νετάνια.

Ο τεχνικός και ένας εκ των συνοδών της αποστολής στη Σόφια Λευτέρης Χατζηστάμος, με δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόνισε το καλό επίπεδο των αθλητών που πρόκειται να συναγωνιστούν οι κολυμβητές μας και έθεσε ως στόχο την εμφάνισή μας στο πίνακα των μεταλλίων.

«Ο συναγωνισμός πρόκειται να είναι αρκετά υψηλός. Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία παρουσιάζεται πολύ δυνατή, όμως και άλλες χώρες έχουν δείξει ένα καλό πρόσωπο,  όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Συνολικά στη διοργάνωση πρόκειται να λάβουν μέρος  8-10 χώρες, όπως η Τουρκία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Βοσνία, Σκόπια και Κόσσοβο».

Σχετικά με τις βλέψεις που έχει θέσει στους αγώνες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, υπογράμμισε: «Όσον αφορά την Εθνική μας ομάδα, βάσει χρόνων και εμφανίσεων σε σύγκριση με τις άλλες χώρες δείχνουμε να είμαστε λίγο καλύτεροι στα αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια. Ωστόσο  θεωρώ ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο το οποίο είναι ικανό είτε ξεχωριστά είτε στη συνολική βαθμολογία να βρεθεί μέσα στον πίνακα των μεταλλίων. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας για το καλύτερο δυνατό, διότι και για τα παιδιά αποτελεί μια πρώτη τάξεως ευκαιρία έτσι ώστε να πιάσουν το όριο για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ