ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / FINAL-8 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Αγχώθηκε, αλλά έκανε το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός, 6-5 τη Σπαντάου, πέρασε στους ημιτελικούς - Αντίπαλος η Μπαρτσελονέτα

  07.06.2018 19:24       1021

Μπορεί να το έκανε αγχωτικά και πιο δύσκολα απ' ό,τι αναμενόταν, αλλά ο Ολυμπιακός πέτυχε τελικά τον πρώτο στόχο του στον προημιτελικό αγώνα του στο Final-8 του Τσάμπιονς Λινγκ στη Γένοβα, κόντρα στη Σπαντάου και έκανε το πρώτο βήμα για τον απώτερο στόχο που είναι η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 6-5 επί της γερμανικής ομάδας και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα του αγώνα και με βασικό όπλο του την άμυνα, αλλά και λύσεις σε καθοριστικές επιθέσεις, κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 4-1 στις αρχές της γ' περιόδου. Στη συνέχεια, όμως, έδειξε να παθαίνειο μπλακ άουτ επιθετικά, κυρίως στον παίκτη παραπάνω, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αγχωθούν οι παίκτες του και η Σπαντάου να τρέξει ένα επί μέρους 3-0 και έφερε το ματς στα ίσα (4-4). Ωστόσο, ο Γενηδουνιάς κατάφερε στην τελευταία επίθεση του οκταλέπτου να βάλει εκ νέου μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με 5-4.
 
Κάπως έτσι η τελευταία περίοδος μετατράπηκε σε ντέρμπι με τον Γενηδουνιά να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω στα μισά του οκταλέπτου και να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό με 6-4. Η Σπαντάου μείωσε στο γκολ με τέρμα του Ντέντοβιτς ένα λεπτό πριν από το τέλος, ο Ολυμπιακός κράτησε την μπάλα και οι Γερμανοί δεν πρόλαβαν να εκδηλώσουν την τελευταία τους επίθεση αφού ο Δερβίσης έκλεψε την μπάλα από τον Τσουκ.
 
ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ του Ολυμπιακού στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης, αύριο Παρασκευή (8/6) το βράδυ, στις 20.00 (ώρα Ελλάδας), θα είναι η ισπανική Μπαρτσελονέτα που νίκησε σε άλλον προημιτελικό με 9-4 την ουγγρική Έγκερ.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΠΑΝΤΑΟΥ 6-5
 
Οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 2-3, 1-1
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος.
 
ΣΠΑΝΤΑΟΥ (Πέταρ Κοβάσεβιτς): Μπάκσα, Σονταντιέ, Ζιέλεν, Τσουκ, Νεγκρεάν, Γιένγκλινγκ 1, Στρελέζκι, Ντέντοβιτς 2, Σταμ 1, Κούπερς 1, Ρέστοβιτς, Πέτερφι.
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής