ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ο Χρήστος Αφρουδάκης

  17.05.2017 16:28       1483

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών Χρήστος Αφρουδάκης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό μας συκρότημα, αιφνιδιάζοντας όλους τους παρευρισκομένους στην συνέντευξη Τύπου για το Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν όμως μια απόφαση που όπως είπε και ο ίδιος είχε πάρει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ τη γνώριζαν τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Η συνέντευξη Τύπου για το Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας έφτανε προς το τέλος της, όταν το λόγο πήρε ο Χρήστος Αφρουδάκης λέγοντας πως: «Δράττομαι της ευκαιρίας, χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να επισκιάσω τη συνέντευξη Τύπου του Final-4, να ανακοινώσω ότι αποχωρώ από την Εθνική ομάδα. Δε θα είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας από εδώ και στο εξής. Έχω ενημερώσει τον προπονητή της Εθνικής και τον πρόεδρο γι αυτή μου την απόφαση. Νομίζω πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για ερωτήσεις και απαντήσεις γιατί μπορεί να μας πάρει νύχτα», Είστε εδώ το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου και η τηλεόραση που μας καλύπτει τα παιχνίδια, οπότε θεώρησα σωστό να το κάνω και να το ανακοινώσω γιατί είμαι και αρχηγός της Εθνικής ομάδας και θεωρώ τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας ένα θεσμό. Λίγο έως πολύ ήταν γνωστό. Ήταν μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα από τα χείλη μου. Οπότε, δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους αυτούς που από το 2001 μέχρι σήμερα με κάλεσαν στην Εθνική ομάδα, από τον Κούλη Ιωσηφίδη μέχρι και το Θοδωρή Βλάχο που συνέβαλαν στο να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και δη αρχηγός τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος για ότι έχω κάνει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά αυτό που θέλω να περάσω στη νέα γενιά είναι πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και σίγουρα ακόμη και εγώ και όλοι οι αθλητές μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο. Μπορούσα να είμαι ακόμη καλύτερος και σε Εθνικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Όταν τελειώσει το Final-4 του κυπέλλου θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τους προπονητές μου, την Ομοσπονδία με όσες αντιαπαραθέσεις υγιείς ή μη είχαμε και να ευχηθώ στους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής ομάδας και τον προπονητή που βρίσκεται εδώ καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες. Προφανώς θα σταθώ δίπλα στην Εθνική ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται».



Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος τοποθετήθηκε πάνω στην αποχώρηση του Χρήστου Αφρουδάκη επισημαίνοντας: «Δράττομαι κι εγώ της ευκαιρίας λοιπόν να πω ότι όχι απλά μας στενοχωρεί το γεγονός της αποχώρησης του Χρήστου μετά από 16 και πλέον χρόνια στην Εθνική ομάδα. Είχαμε μια κουβέντα και πιστεύω ότι μπορούσε να συνεχίσει γιατί έχει τη σωματοδομή και την ποιότητα. Θα μπορούσε να το κάνει για κάποιο χρονικό διάστημα. Όμως, οι ανθρώπινες επιλογές είναι σεβαστές. Μια και έβαλε το θέμα ο Χρήστος, αν και δεν είναι της παρούσης, θα πω πως αθλητές όπως ο Χρήστος Αφρουδάκης, όπως και ο Σπύρος Γιαννιώτης όταν λένε σταματάμε, δε σταματούν για το άθλημα και την Ομοσπονδία. Τα υπόλοιπα κάποια άλλη φορά».



Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Θοδωρής Βλάχος τόνισε για την αποχώρηση του Χρήστου Αφρουδάκη: «Αυτό είναι ένα κομμάτι που γνωρίζω σχεδόν μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχουμε μιλήσει με το Χρήστο αρκετές φορές. Ήξερα τι έχει στο μυαλό του. Προσπάθησα όλο αυτόν τον καιρό με όλο το σεβασμό για τη σκέψη του και τις αποφάσεις που ήθελε να πάρει να του πω αυτά που ήθελα γιατί πιστεύω κι εγώ πως μπορούσε να συνεχίσει στην Εθνική ομάδα και να προσφέρει κι άλλα. Όλα αυτά όμως μέχρι ένα σημείο γιατί δε θέλω να προσβάλω τις αποφάσεις κανενός και μάλιστα σέβομαι έναν τέτοιο μεγάλο αθλητή και προσωπικότητα. Αν νιώθει ότι πρέπει να σταματήσει το σέβομαι απόλυτα. Από την πλευρά μου να τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα δύο χρόνια στην Εθνική ομάδα. Ήταν πραγματικός αρχηγός και συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτήν την πορεία της Εθνικής ομάδας από το Καζάν μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να μείνει στο χώρο και με τις ιδέες του και την όρεξή του να βοηθήσει απο διαφορετικό πόστο. Βέβαια είναι ακόμα αθλητής με την ομάδα του. Η ζωή συνεχίζεται και η Εθνικές ομάδες πάντα βρίσκουν τον τρόπο με νέους αθλητές που έχουν πολύ όρεξη για να διεκδικήσουν μια θέση σε αυτήν και να κερδίσουν πράγματα και μετάλλια και να φτάσουν σε ένα σημείο όπως ο Χρήστος και να γίνουν μεγάλοι αθλητές. Θέλω να ευχηθώ στο Χρήστο καλή επιτυχία σε ότι κάνει και εμείς συνεχίζουμε».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ