ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Αναμνήσεις από το 2017, ευχές για το 2018

  23.12.2017 22:34       5167

Το 2017 φτάνει στο τέλος του σε μερικές ημέρες, σε μια χρονιά που σηματοδοτήθηκε από μεγάλες επιτυχίες στο χώρο του Υγρού Στίβου αλλά και ορισμένες δυσκολίες.

Η νέα χρονιά αναμένεται με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα αγωνίσματα της ΚΟΕ. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται για το καλύτερο κάθε ημέρα έκαναν δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, σχετικά με τις αναμνήσεις τους από τη χρονιά που φεύγει, αλλά και τις ευχές και τις προσδοκίες τους από τη νέα χρονιά που έρχεται. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις ευχές από τους Ηλία Ξιάρχο και Πέτρο Φυρίγο.

Ηλίας Ξιάρχος, Ταμίας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος: «Εύχομαι υγεία για όλους τους αθλητές και τις οικογένειές τους, όπως επίσης και καλή επιτυχία στις διοργανώσεις που συμμετέχουν τη φετινή σεζόν».

Για τη χρονιά που ολοκληρώνεται: «Το 2017 ήταν μια χρονιά η οποία, παρά τις όποιες δυσκολίες, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη για το χώρο του Υγρού Στίβου σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά και τους αθλητές μας.»

Για το τι περιμένει από το 2018: «Για το 2018 θα ήθελα να έχουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες στα αθλήματά μας, τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις, και φυσικά υγεία, που είναι και το κυριότερο ώστε να μπορούν οι αθλητές να προοδεύουν και να ανταποκρίνονται όπου συμμετέχουν».

Τι θα ζητούσε από το κράτος σαν δώρο για τη νέα χρονιά: «Αν είναι δυνατόν, θα ήθελα παρά τις όποιες δυσκολίες αναφορικά με τη χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας, να υπήρχαν περισσότερες παροχές ώστε να είναι διαρκείς οι επιτυχίες μας, όπως επίσης και νέους βατήρες και σανίδες στο ΟΑΚΑ, για το άθλημα των καταδύσεων το οποίο δυστυχώς υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο».

Για τους κορυφαίους του 2017: «Κορυφαία ομάδα θαψήφιζα την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού στην υδατοσφαίριση. Κορυφαίο αθλητή τον Ανδρέα Βαζαίο, για τις επιτυχίες του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της 25άρας με τα δύο ασημένια μετάλλια που κατέκτησε, κορυφαία αθλήτρια την διεθνή υδατοσφαιρίστρια Αλεξάνδρα Ασημάκη και κορυφαίο προπονητή τον Ομοσπονδιακό της ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, Θοδωρή Βλάχο».

 

Πέτρος Φυρίγος, Ομοσπονδιακός Τεχνικός Καταδύσεων: «Εύχομαι σε όλους υγεία, αγάπη αλλά και περισσότερους χώρους προπονήσεων ώστε να γίνεται και το δικό μας έργο λίγο πιο εύκολο».

Για τη χρονιά που ολοκληρώνεται: «Το 2017 είχε ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, το ότι εμείς (Καταδύσεις) ήμασταν το 2ο άθλημα της ΚΟΕ σε μετάλλια, με τα 29 μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας, μένοντας πίσω μόνο από την κολύμβηση. Είχε όμως και ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, τον σοβαρότατο τραυματισμό του Ανδρόγεου Σαμψάκη-Μπακόπουλου».

Για το τι περιμένει από το 2018: «Το 2018 είναι μια πολύ δύσκολη και απαιτητική χρονιά για εμάς, έχουμε την Ολυμπιάδα Νέων στην Αργεντινή (18-25 Οκτωβρίου) όπου κυνηγούν την πρόκριση κάποιοι αθλητές μας. Από εκεί και έπειτα, υπάρχει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, το Βαλκανικό πρωτάθλημα Νέων, το Μεσογειακό πρωτάθλημα και φυσικά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Ιούλιο του 2018. Το βασικό είναι να βρούμε χώρους προπονήσεων ώστε να εργαστούμε σωστά».

Τι θα ζητούσε από το κράτος ως δώρο για τη νέα χρονιά: «Eκείνο που πρακτικά θα θέλαμε θα ήταν ένα ποσό μερικών χιλιάδων ευρώ προκειμένου μέσω της ΚΟΕ να μπορέσουν να εξοπλιστούν και να επανδρωθούν τα καταδυτήρια σε Άγιο Κοσμά, «Αντώνης Πεπανός», ΕΑΚ Βόλου και φυσικά του ΟΑΚΑ, με τραμπολίνα σανίδια. Αυτό θα ήταν το καλύτερο δώρο από τον Υπουργό, 16 συνολικά τραμπολίνα σανίδια, μιας και τα τωρινά είναι απαρχαιωμένα και βρίσκονται εκεί από το 2003».

Για τους κορυφαίους του 2017: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω αθλητές αυτή τη στιγμή, διότι είναι αρκετά πράγματα που παίζουν ρόλο. Εμείς ήμασταν το 2ο άθλημα σε συγκομιδή μεταλλίων και θεωρώ πως η προσπάθεια που καταβλήθηκε από εμένα και γενικότερα για τα 29 μετάλλια τα λέει όλα. Σαν κορυφάιο αθλητή θα ήθελα να αναφέρω τον Θάνο Τσιρίκο των καταδύσεων, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στις καταδύσεις, στην Νορβηγία, λαμβάνοντας υπόψιν τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες πέτυχε αυτό το επίτευγμα, το οποίο για μένα είναι σαν Ολυμπιακό μετάλλιο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ