ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Άνοιξε η αυλαία στο σπουδαίο σεμινάριο

  30.09.2016 17:24       6188


 
Με αθρόα την συμμετοχή των προπονητών και με την παρουσία υψηλών προσωπικοτήτων από τον χώρο του αθλητισμού ξεκίνησε σήμερα (30/9) το σπουδαίο προπονητικό σεμινάριο για την κολύμβηση, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή (2/10). Συνδιοργανωτές αυτού του μεγάλου γεγονότος είναι η ΚΟΕ και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών (ΣΕΠΚΥΣΚ).

Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Α. VORONTSOV, επικεφαλής προπονητής των Εθνικών ομάδων κολύμβησης της Σουηδίας και ο G. SOKOLOVAS, Αθλητικός επιστήμονας και Συνεργάτης της Εθνικής ομάδας Κολύμβησης των ΗΠΑ.

Το Σεμινάριο πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ (Λεωφ. Κηφισίας και Δ. Βικέλα 52, Χαλάνδρι).

Κατά την επίσημη έναρξη του μίλησαν γι' αυτό στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός και ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

 

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

 

Ισίδωρος Κούβελος – Πρόεδρος Διεθνούς και Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (Δ.Ο.Α. Και Ε.Ο.Α.)

 

«Η παιδεία και η επιμόρφωση είναι για μένα οι κυρίαρχοι πυλώνες για την ανάπτυξη του σωστού αθλητισμού. Ο προπονητής όπως και ο γονέας έχουν καθοριστικό ρόλο. Είναι οι δύο κυρίαρχοι φορείς που θα φέρουν το παιδί κοντά στον αθλητισμό και θα το εκπαιδεύσουν σωστά. Πρέπει να το εκπαιδεύσουν για να γίνει ένας σωστός αθλητής και άνθρωπος. Εκπροσωπώντας την Διεθνή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία πιστεύω ότι η παιδεία είναι το παν, και όταν βλέπω τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτήν, που αφορούν επιμορφωτικά σεμινάρια, σχολές προπονητών ή οτίδηπότε παρόμοιο είναι κάτι που το επικροτώ και το συγχαίρω. Γνωρίζω ότι με τέτοιες κινήσεις θα βοηθηθεί το μέλλον του αθλητισμού και της νεολαίας».

 

Ιούλιος Συναδινός – Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

«Είναι ένα σημαντικό επιστημονικό σεμινάριο στα πλαίσια της επιμόρφωσης των προπονητών όλων των αθλημάτων τα οποία βρίσκονται υπό την ευθύνη της ΚΟΕ. Είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση που βοηθάει πάρα πολύ στο να ανέβει το επίπεδο των προπονητών με άμεση αντανάκλαση στο αποτέλεσμα της δουλειάς τους, τόσο στην προπονητική όσο και στην παιδαγωγική τους εργασία.

 

Όταν οι δάσκαλοι κάνουν καλό μάθημα στα παιδιά και τα παιδιά έχουν ανοιχτό μυαλό, μπορούν να εμπεδώσουν αυτό που τους λέει ο δάσκαλος και να τα εφαρμόζουν στην πράξη. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται με σεβασμό στις αξίες του αθλητισμού και στον καθαρό αθλητισμό και με βάση τις παιδαγωγικές αρχές και του σεβασμού στα ίδια τα παιδιά».

 

 

Δημήτρης Διαθεσόπουλος – Πρόεδρος ΚΟΕ

 

«Μόνο και μόνο η συμμετοχή περισσότερων των 350 ατόμων σηματοδοτεί την σπουδαιότητά του. Θα μπορούσαν να είναι άλλοι 1000. Ήταν αθρόα η συμμετοχή. Κλείσαμε τις συμμετοχές εδώ και 15 ημέρες γιατί δεν θα είχαμε χώρο να τους βάλουμε. Η αίθουσα που επιλέξαμε με την ευγενική παραχώρηση της Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν μόνο για 330-350 άτομα. Αν είχαμε ένα αμφιθέατρο με 1500 άτομα, πιστεύω πως θα ήταν γεμάτο».

 

Για την σημασία του σεμιναρίου: «Ο προπονητής από μόνος του είναι καταλυτικός παράγοντας στην εξέλιξη του αθλήματος και η συνεχής επιμόρφωσή του δεν πρέπει να σταματάει, διότι κάθε μέρα δημιουργούνται καινούρια δεδομένα καινούριες πρακτικές. Έχουμε καινούρια αποτελέσματα. Όλο αυτό εξελίσσεται, είναι επιστήμη. Το να λέει κάποιος ότι είναι προπονητής και πήρε ένα πτυχίο ή και μία άδεια δε λέει κάτι. Πρέπει κάθε μέρα να διαβάζει, να μελετάει και να επιμορφώνεται, ώστε να παρέχει στους αθλητές του τις καινούριες τεχνολογίες τα καινούρια δεδομένα και ότι προκύπτει στην εξέλιξη του αθλήματος. Έρχονται αύριο δύο πολύ μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας κολύμβησης ο Βοροντσόφ και ο Σοκόλοβας, οι οποίοι θα είναι αύριο και την Κυριακή ομιλητές μαζί με τους άλλους Έλληνες προπονητές και τους επιστήμονες. Έχουμε 24 ενότητες. Νομίζω πως καλύπτουν όλο το φάσμα του αθλήματος και των αναγκών του αυτήν την στιγμή. Εύχομαι να έχει καλή επιτυχία και να βρει πρόσφορο έδαφος σε όσους το παρακολουθούν και σωστή εφαρμογή, διότι θα είναι μια εξέλιξη στο άθλημά μας με καινούρια δεδομένα. Θα είναι προς καλυτέρευση του επιπέδου των αθλητών μας και των διακρίσεών τους».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ