ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Από τη Μάλαγα στο Αϊντχόφεν

  24.01.2012 16:06       1277

Αϊντχόφεν: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ Φώντας Χήτας

Σημαδιακή είναι η μία και μοναδική αναμέτρηση, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, της εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών με το Μαυροβούνιο, αυριανό αντίπαλο μας (20.00 τοπική) στον προημιτελικό της φετινής διοργάνωσης.

Ήταν πριν 4 χρόνια στη Μάλαγα, όπου η Ελλάδα αν και προηγήθηκε με 2 γκολ και έχασε πέναλτι, βρέθηκε στο τέλος να χάνει (10-11) από τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης (6-5 στην παράταση τη Σερβία).

Η εθνική μας αντίθετα, στην ίδια διοργάνωση, κατέλαβε την 11η θέση στην τελική κατάταξη, κάτι που αποδείχτηκε καταστροφικό για την μετέπειτα πορεία της, αφού την άφησε έξω από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης (2009).

Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Ελλάδα μπορεί να έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια στο Αϊντχόφεν, από την Ουγγαρία (7-9) αρχικά και την Ιταλία (7-10) χτες, πλην όμως έχει πετύχει πλήρως τους αρχικούς αγωνιστικούς στόχους της.

Δηλαδή, την πρόκριση της στο Προολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον (1-8 Απριλίου) και την απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013 (Βαρκελώνη) και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2014 (Βουδαπέστη), με την είσοδο της στην πρώτη 6άδα.

Από την ομάδα του Μαυροβουνίου το 2008, οι 11 είναι και εδώ στο Αϊντχόφεν, πλην των Κλίκοβιτς και Μπργκούλιαν, αλλά και του ομοσπονδιακού τεχνικού Πέταρ Πόρομπιτς.

Με το Μαυροβούνιο η εθνική μας πραγματοποίησε κοινή προετοιμασία μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων (27-30 Δεκεμβρίου), ενώ έπαιξε και ένα επίσημο παιχνίδι στη Χίο για το «Σαμαρτζίδης Καπ» στις 9 Ιανουαρίου, όπου και ηττήθηκε στο γκολ (6-7).

Το πρόγραμμα της εθνικής μας σήμερα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις, από τις οποίες η μία ήδη ολοκληρώθηκε.

 Το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα των ανδρών αύριο: 14.00 Σκόπια – Ρουμανία, 16.00 Τουρκία – Ισπανία, 18.00 Ιταλία – Γερμανία. Σερβία και Ουγγαρία ήδη έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ Κροατία και Ολλανδία θα περιμένουν τους νικητές των πρώτων δύο αναμετρήσεων για να παίξουν για θέσεις 7-10.