ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ/ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Αποκλεισμός από τα ημιτελικά στα πέναλτι για την Εθνική Γυναικών, 14-12 από την Ισπανία

  25.07.2017 01:44       1219

Το γκολ της Τζούντιθ Φόρκα, 0:05 πριν τη λήξη του αγώνα «γκρέμισε» τα όνειρα της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης των Γυναικών για είσοδο στις τέσσερις καλύτερες του κόσμου, στη ζώνη των μεταλλίων. Η Ελλάδα μέχρι εκέινη τη στιγμή κρατούσε σφιχτά την πρόκριση στα χέρια της, αφού το γκολ της Έλενας Ξενάκη, 1:31 πριν τη λήξη της έδινε προβάδισμα με 10-9. Η Ισπανίδα περιφερειακός ισοφάρισε σε 10-10 και στη διαδικασία των πέναλτι οι Ισπανίδες αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμες και τυχερές επικρατώντας με 4-2 και συνολικό σκορ 14-12.

 

Η Εθνική μας πλήρωσε κάποιες πολύ αυστηρές αποβολές που σφύριξαν οι διαιτητές της αναμέτρησης, καθώς και το κακό ποσοστό στην άμυνα με παίκτρια λιγότερο, αφού οι Ισπανίδες είχαν 7/10 και 1/1 πέναλτι. Την ίδια στιγμή οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση είχαν 3/6 και 1/1 πέναλτι.

 

Η εξέλιξη του αγώνα

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ισπανία να σκοράρει σε παίκτρια παραπάνω στην πρώτη της επίθεση, όμως η συνέχεια στο πρώτο οκτάλεπτο ανήκε στην Εθνική μας. Με δύο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου, ένα με ωραίο σουτ από την περιφέρεια κι ενώ είχε τελειώσει ο χρόνος στον παίκτη παραπάνω και ένα με πέναλτι που κέρδισε η Αλεξάνδρα Ασημάκη έφεραν την Ελλάδα μπροστά με 2-1. Η Νικόλ Ελευθεριάδου έκανε το 3-1, ενώ η Ορτίθ με το δεύτερό της γκολ σε παίκτρια παραπάνω μείωσε σε 3-2 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

 

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική μας ομάδα έκανε το 4-2 με την Αβραμίδου σε παίκτρια παραπάνω, όμως δύο γκολ των Μπ. Ορτίθ και Φόρκα ισοφάρισαν σε 4-4. Το γκολ της Χριστίνας Κώτσια, 0:43 πριν την ανάπαυλα έδωσε προβάδισμα με 5-4 στο ημίχρονο.

 

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι Ισπανίδες προηγήθηκαν για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση με 6-5 χάρη σε γκολ των Μπ. Ορτίθ και Φόρκα, όμως δυο γκολ της Ξενάκη και της Κώτσια έδωσαν και πάλι προβάδισμα στις παίκτριες του Γιώργου Μορφέση με 7-6.

 

Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε άσχημα για την Εθνική μας ομάδα που δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο λεπτό και βρέθηκε πίσω με 8-7, ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου πρόλαβε τις Ισπανίδες και γλίτωσε την Εθνική μας στην κόντρα στην αμέσως επόμενη επίθεση. Κάπου εκεί ξαναγύρισε ο διακόπτης και με δύο μεγάλα γκολ των Αβραμίδου και Κώτσια το αντιπροσωπευετικό μας συγκρότημα πήρε εκ νέου προβάδισμα με 9-8, 5 λεπτά πριν το τέλος. Οι Ισπανίδες ισοφάρισαν με τη Λέιτον σε 9-9, 4:27 πριν τη λήξη και στα επόμενα λεπτά κυρίαρχο ρόλο είχαν οι άμυνες. Όμως, ένα γκολ της Ελένης Ξενάκη από θέση φουνταριστού, έβαλε μπροστά την Εθνική με 10-9. Η επόμενη άμυνα βγήκε και η Εθνική μας ήταν κοντά στη νίκη. Η λόμπα της Ελευθεριάδου βρήκε στο δοκάρι και οι Ισπανίδες πήραν τάιμ άουτ με 0:30 να απομένει για τη λήξη. Στη συνέχεια κέρδισαν αποβολή της Ελευθερίας Πλευρίτου, 0:18 πριν το τέλος (αυστηρή) και η Φόρκα ισοφάρισε σε 10-10, 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, οδηγώντας το παιχνίδι στα πέναλτι.

 

Εκεί η Ισπανίδα περιφερειακή από ήρωας παραλίγο να γίνει μοιραία, αφού το πέναλτί της ήταν το πρώτο που αποκρούστηκε από τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, όμως τα άστοχα πέναλτι των Ελευθεριάδου και Μανωλιουδάκη στη συνέχεια έδωσαν την ευκαιρία στην Γιορέ Γκόμεζ να τελειώσει το παιχνίδι, όπως και το έκανε γράφοντας το τελικό Ελλάδα – Ισπανία 12-14.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 12-14 πεν./ κ.δ. 10-10

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-2, 2-3 / πεν. 2-4

 

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κώτσια 3, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χ.

 

Ισπανία (Mιγκέλ Ότσα): Έστερ, Μπαχ, Έσπαρ Α. 1, Ορτίθ Μπ. 4, Ορτίθ Ματ. 1, Γιορέ, Έσπαρ Κ., Καράσκο, Φόρκα 3, Κρέσπι, Γκουάλ, Λέιτον 1, Λόπεζ

 

*Τα γκολ χωρίς τη διαδικασία των πέναλτι

 

Διαδικασία των πέναλτι:

 

Α. Έσπαρ, 10-11

Ελ. Πλευρίτου, 11-11

Μπ. Ορτίθ, 11-12

Αβραμίδου, 12-12

Φόρκα – Απόκρουση Διαμαντοπούλου

Ελευθεριάδου – Δοκάρι

Γκουάλ, 12-13

Μανωλιουδάκη – Απόκρουση Έστερ

Γιορέ Γκόμεζ, 12-14

 

Πλέον για τις θέσεις 5-8 η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Ουγγαρία (26/7, 16:00) που ηττήθηκε με 6-4 από τον Καναδά του Χάρη Παυλίδη.

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ