ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Αφροδίτη Βενετσάνου

«Απόλαυσα την εμπειρία»

  13.07.2013 13:41       7625

Για την ξεχωριστή και πρωτόγνωρη εμπειρία, να συμμετέχει σε μία διεθνής διοργάνωση, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, η νεαρή αθλήτρια της ανοικτής θάλασσας, Αναστασία Βενετσάνου.

Η 15χρονη κολυμβήτρια, μαζί με την Όλγα Εγκόροβα, έλαβαν μέρος στο Μεσογειακό Κύπελλο ανοικτής θάλασσας, που διεξάγεται στο Σετέ της Γαλλίας (12-13Ιουλίου). Στο χθεσινό τελικό των 5χλμ., η Βενετσάνου τερμάτισε 5η, με την Εγκόροβα να την ακολουθεί στην 6η θέση.

«Ήταν μια ξεχωριστή και πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, την οποία απόλαυσα. Μπορεί να μην κατάφερα να ανέβω στο βάθρο, όμως ήμουν πολύ κοντά, και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Εύχομαι ευκαιρίες όπως αυτή που μου δόθηκε τώρα, να μου δοθούν κι άλλες στο μέλλον, ώστε να συμμετέχω σε διεθνείς διοργανώσεις και να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα, για το οποίο προσπαθώ καθημερινά.

Το κανάλι στο οποίο κολυμπήσαμε δεν είχε τις συνθήκες τις οποίες έχουμε συνηθίσει εμείς, διότι το νερό ήταν κρύο στα περισσότερα σημεία της διαδρομής, με τα σκάφη που περνούσαν συχνά και δημιουργούσαν κύματα, να κάνουν πιο δύσκολο το έργο μας.

Με την Όλγα (Εγκόροβα) ήρθαμε και αγωνιστήκαμε μαζί, περνώντας αξέχαστες στιγμές εδώ στο Σετέ, όπως και με το συνοδό μας, κ. Τάσο Παπαδόπουλο, ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά, κάνοντάς μας να αποβάλουμε το άγχος και το στρες που ήταν λογικό να υπάρχει», είπε η Βενετσάνου και συνέχισε:

«Κάτι που μας στενοχώρησε ήταν το γεγονός πως ήρθαμε εδώ στη Γαλλία, μόνο δύο κορίτσια και χρειαζόμασταν άλλο ένα αγόρι για να συμμετέχουμε στη σκυταλοδρομία. Αυτά βέβαια δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία, αφού εμείς αποκομίσαμε τις εμπειρίες που θέλαμε και ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΟΕ, που μας έδωσε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα σ’ αυτό το Μεσογειακό Κύπελλο.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος