ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ, ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Απόστολος Χρήστου, ο πρώτος 'Ελληνας μεταλλιούχος στη Γλασκώβη, με χάλκινο στα 100 ύπτιο

  06.08.2018 20:54       2511

Ο εκπληκτικός Απόστολος Χρήστου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη. Οπως ακριβώς και πριν από δύο χρόνια στο Λονδίνο, ο πρωταθλητής μας (και αθλητής του του Ολυμπιακού) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 ύπτιο με 53.72, μετά από έναν τελικό όπου η τρίτη θέση κρίθηκε με ιδιαίτερο τρόπο στο τέλος, τη Δευτέρα (6/8) το απόγευμα.

Ο Χρήστου γύρισε πέμπτος στα 50μ. και δεν φαινόταν ότι θα ανταγωνιστεί, όχι μόνο τους δύο Ρώσους, που ήταν τα φαβορί του αγωνίσματος, αλλά και τους δύο βασικούς αντιπάλους του, τον Ρουμάνο Γκλίντα και τον Ιταλό Σαμπιόνι. Οι δύο αυτοί κολυμβητές, όμως, «πλήρωσαν» την προσπάθειά τους να ακολουθήσουν το ρυθμό των Κολεσνίκοφ και Ρίλοφ και στα τελευταία μέτρα έχασαν έδαφος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει φοβερή κούρσα στο τέλος και  πολύ καλό τερματισμό, αρπάζοντας το χάλκινο.

Αυτό είναι το 19ο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (32ο συνολικά για τον υγρό στίβο), αλλά και το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα, με τον Αρη Γρηγοριάδη να έχει κατακτήσει τρία και τον Χρήστου να φτάνει πλέον τα δύο.

Ο Κλιμέντ Κολεσνίκοφ έκανε «νταμπλ», καθώς μετά τα 50μ. κατέκτησε το χρυσό και στα 100μ., συντρίβοντας μάλιστα το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 52.53. Ο Εβγκένι Ρίλοφ πήρε το ασημένιο με 52.74.

Αναλυτικά το αποτέλεσμα στον τελικό των 100 ύπτιο (Α) ΕΔΩ.

Με μία μέτρια κούρσα, που την άφησε στη 16η και τελευταία θέση των ημιτελικών, ολοκλήρωσε η Νόρα Δράκου την παρουσία της στα 100μ. ύπτιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 1.01.81, περίπου ένα δευτερόλεπτο μακριά από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (1:00.88) και αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες κολυμβήτριες.

Οι προσπάθειες των κολυμβητών μας συνεχίζονται...

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής