ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ, ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Αραούζου: “Πολύ ευχαριστημένη βάση των συνθηκών”

  08.08.2018 19:25       1400

Του απεσταλμένου του ΠΣΑΤ στη Γλασκώβη Γιάννη Λαμπίρη

«Βάση των συνθηκών είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος αγώνας, με νέα δεδομένα, όπως ότι για πρώτη φορά βάλαμε στολές, αλλά και το ότι ήμουν πολύ άρρωστη τις προηγούμενες δύο εβδομάδες και ήρθα εδώ αρκετά καταπονημένη και ουσιαστικά χωρίς προετοιμασία».

Η Κέλυ Αραούζου επέστρεψε ξανά στις υψηλές θέσεις στις μεγάλες διοργανώσεις του όπεν γουότερ και διεκδίκησε μέχρι το τέλος ακόμα και ένα μετάλλιο παίρνοντας τελικά την 5η θέση στα 5 χιλιόμετρα. «Για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσα ίσως να φτάσω μέχρι την 4η θέση όχι παραπάνω, το μετάλλιο ήταν πολύ δύσκολο. Πέρασα μια πολύ άσχημη αμυγδαλίτιδα με 40 πυρετό, που ουσιαστικά δεν μου επέτρεψε να κάνω προετοιμασία όπως θα ήθελα, ενώ ακόμα δεν έχω συνέλθει 100% καθώς είχα εξαντληθεί», τόνισε η πρωταθλήτριά μας, που για πρώτη φορά κολύμπησε (όπως και οι υπόλοιπες) με στολή !

«Αλλάζουν πλέον οι συνθήκες στο Open Water, όπου βλέπουμε να μπαίνουν στολές, να έχουμε πιο μεγαλόσωμες αθλήτριες και να αλλάζει γενικότερα η φιλοσοφία. Πρώτη φορά αγωνιστήκαμε με στολές, γιατί το νερό ήταν αρκετά κρύο και αυτό δυσκόλεψε τις προσπάθειές μας, καθώς είναι πιο δύσκολο να κινήσεις τα χέρια σου άνετα. Πήγα περισσότερο συντηρητικά για να δω τις δυνάμεις μου και εν όψει του αυριανού δεκαριού. Ο αγώνας ήταν γρήγορος, ο χρόνος της νικήτριας είναι ουσιαστικά αντρικός και βοηθάει πολύ τους κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων από την πισίνα, το ότι και εδώ είχαμε μια λίμνη άρα ήρεμα νερά.

Ο στόχος μου πλέον είναι το Παγκόσμιο, του χρόνου, και φυσικά να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν δεν είχα περάσει την ίωση και δεν ήμουν με αντιβίωση, θα είχα κάνει καλή προετοιμασία και θα μπορούσα να χτυπήσω μετάλλιο», κατέληξε η Κέλυ, που όπως μας είπε χαριτολογώντας: «Ευτυχώς δεν είχαμε καμία συνάντηση με τη Νέσι». Πρόκειται για το τέρας του Λοχ Νες, μια λίμνη που βρίσκεται, όμως, 150 χιλιόμετρα βορειότερα από τη λίμνη Λόμοντ, όπου αγωνίζονταν οι κολυμβητές του Open Water.

ΓΕΜΕΛΟΣ:  “Η Κέλυ επέστρεψε εκεί που αξίζει”

«Η Κέλυ επέστρεψε στις υψηλές θέσεις, εκεί που αξίζει να είναι και έδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι μεγάλη αθλήτρια». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γέμελος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της Κέλυς Αραούζου.

«Δεν έκανε την προετοιμασία που ήθελε λόγω της αμυγδαλίτιδας που την ταλαιπώρησε. Παρ’ όλα αυτά πήγε συντηρητικά και έκανε την αντεπίθεσή της. Ισως μπορούσε να φτάσει λίγο παραπάνω. Οι στολές δυσκολεύουν τους αθλητές και το νερό ήταν κρύο και μάλιστα φανταστείτε εμείς που φύγαμε από την Αθήνα με 40 βαθμούς και θερμοκρασία στο νερό 30 βαθμών τουλάχιστον.  Είναι δύσκολο να προσαρμοστεί ο οργανισμός. Ο Δημήτρης Νέγρης, ήρθε 22ος, τον πιστεύω πολύ ως κολυμβητή και για την πισίνα στις μεγάλες αποστάσεις και όχι μόνο στο όπεν γουότερ. Όμως χρειάζεται ακόμα εμπειρία».