ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ/ΒΡΟΤΣΛΑΒ

«Ασημένιος» ο Λουκάς Καρετζόπουλος

  06.07.2017 20:58       1258

Το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. Επιφάνεια κατέκτησε ο Λουκάς Καρετζόπουλος στην τρίτη ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών που διεξάγεται στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Ο αθλητής του ΝΟ Αμφιθέας κατάφερε να τερματίσει σε 15.50 πίσω από τον Ρώσο Πάβελ Καμπάνοφ που τερμάτισε σε 15.37. Άτυχος στην ίδια κούρσα στάθηκε ο Ουίλιαμ Μπάλντουιν που έχασε το χάλκινο μετάλλιο για μόλις 2 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 15.56, πίσω από τον Γερμανό Μαξ Πόσαρτ που έκανε 15.54.

Άτυχη στάθηκε και η Βασιλεία Τσαγκόια στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος των γυναικών, αφού κατέλαβε άλλη μια τέταρτη θέση για τα ελληνικά χρώματα, την 5η σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Ελλήνιδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 18.18, 0.16 δευτερόλεπτα πίσω από την 3η Έρικα Μπαρμπόν από την Ιταλία. Στο ίδιο αγώνισμα η Σοφία Κτενά ήταν 6η με 18.49. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Άννα Μπερ από τη Ρωσία με 17.53 που αποτελεί νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ, ενώ το ασημένιο η συμπατριώτισσά της Εκατερίνα Μικαϊλούσκινα με 17.87.

 

 

Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης, Λουκάς Καρετζόπουλος μετά την μεγάλη του επιτυχία δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το ασημένιο μετάλλιο σε μια τέτοια κούρσα, όπου παίζονται όλα σε κλάσματα του δευτερολέπτου και το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει. Δείχνει ότι είμαι σε καλή κατάσταση και συνεχίζουμε δυνατά για το επόμενο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τον προπονητή μου και την Ομοσπονδία που είναι δίπλα μου σε ότι και αν χρειαστώ».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ