ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ, ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Άστραψε και βρόντηξε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ασημένιος με ασύλληπτο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 ελεύθερο (Video, photos)

  09.08.2018 20:51       3272

Αυτή τη φορά δεν μπορούσε να του ξεφύγει με τίποτα η άνοδος στο βάθρο. Ο φοβερός και τρομερός Κριστιάν Γκολομέεβ ήταν περισσόtερο αποφασιμένος και δυνατός από ποτέ, ξόρκισε την "κατάρα των 4ων θέσεων" και χάρισε στην ελληνική κολύμβηση μια από τις κορυφαίες διακρίσεις της στην ιστορία, με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου και με ένα ασύλληπτο πανελλήνιο ρεκόρ, στον τελικό των 50 ελεύθερο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Γλασκώβη. Μας επιφύλαξε, έτσι, ένα ονειρικό φινάλε στη συγκεκριμένη διοργάνωση, το απόγευμα της Πέμπτης (9/8).

Άστραψε και βρόντηξε ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής (και κολυμβητής του Εθνικού και του Άκη Οικονόμου) στην πιο σημαντική κούρσα της καριέρας του και της ζωής του, μέχρι την επόμενη (γιατί έχει πολύ μέλλον). Είχε εκπληκτική εκκίνηση, έφυγε εντυπωσιακά σαν τορπίλη στην πισίνα, άγγιξε ακόμα και την πρωτιά και τελικά κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με την εκπληκτική επίδοση 21.44, που καρταρρίπτει το δικό του προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ, που κατείχε από τον χθεσινό ημιτελικό και ήταν 21.52. Τον πέρασε μόνο ο Βρετανός Μπέτζαμιν Πράουντ, που πήρε το χρυσό με 21.34. Το χάλκινο κατέκτησε ο Ιταλός Αντρέα Βεργκάνι με 21.68.

Πρόκειται φυσικά για μια ακόμα τεράστια διάκριση για την ελληνική κολύμβηση, που πανηγυρίζει για το 20ο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 4ο ασημένιο. Είναι, εξάλλου, το 2ο μετάλλιο σε αυτό το Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης, καθώς η ελληνική σημαία υψώθηκε στον ιστό και για το χάλκινο του Απόστολου Χρήστου στα 100 ύπτιο.

Έτσι η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο Παρασκευή (10/8) από τη Γλασκώβη με σπουδαίες επιτυχίες στις αποσκευές της, αφού εκτός από τα δύο αυτά μετάλλια φέρνει και πολλά καλά πλασαρίσματα με 4ες και 5ες θέσεις και δέκα συνολικά συμμετοχές σε τελικούς και φυσικά με επτά πανελλήνια ρεκόρ, που αποδεικνύουν την τεράστια πρόοδό της. Η άφιξη στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" είναι προγραμματισμένη για τις 18.30 με την πτήση LH 1752 της Λουφτχάνσα , μέσω Μονάχου.

8η ΜΕ 26.23 ΣΤΑ 50 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Η ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ

Η Άννα Ντουντουνάκη κολύμπησε λίγο νωρίτερα στον τελικό των 50 πεταλούδας, έκανε χρόνο 26.23, άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ που δεν κατέρριψε για λίγο (ήταν 26.22 και το είχε πετύχει στον ημιτελικό) και κατετάγη 8η. Ολοκλήρωσε επίσης μια πολύ καλή εμφάνιση, αφού είχε και την 5η θέση στα 100 πεταλούδας με ρεκόρ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Μπορείτε να δείτε παρακάτω και το video της κούρσας του Γκολομέεφ με το ασημένιο στον τελικό των 50 ελεύθερο, από τη μετάδοση της ΕΡΤ1.