ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Δέκατες στο ελεύθερο πρόγραμμα του προκριματικού στο Ντουέτο οι Πλατανιώτη - Παπάζογλου

  14.08.2016 19:37       4458

Την 10η θέση στην κατάταξη του ελεύθερου προγράμματος του προκριματικού στο Ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβσης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων, πήραν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, την Κυριακή 14/8 το απόγευμα, στο κολυμβητήριο "Maria Lenk" του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Το ελληνικό Ντουέτο εκτέλεσε όμορφα το πρόγραμμά του, που είχε θέμα χορογραφίας "Πράκτορες", την οποία επιμελήθηκε η εκ των ομοσπονδιακών προπονητριών Μαρία Θηβαίου, αλλά βαθμολογήθηκε σχετικά αυστηρά από τους κριτές με 86,1000 β. και κατετάγη 10ο. Πάνω από το ελληνικό δίδυμο βρέθηκε τελικά η βασική αντίπαλος για την τελική είσοδο στην οκτάδα Γαλλία (με τις Οζ και Κρετιέν), που πήρε την 8η θέση με 86,8667 β., ενώ ξεπετάχτηκε και το Ντουέτο από τις ΗΠΑ (με τις Αλβάρεζ (86,4333 β.), που πήρε την 9η.

Αύριο Δευτέρα 15/8 (17.00 ώρα Ελλάδας) οι Πλατανιώτη / Παπάζογλου θα μετάσχουν στο τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού στο Ντουέτο, εκεί που -θεωρητικά τουλάχιστον- έχουν τις δυνατότητες να βρεθούν πιο ψηλά στην κατάταξη και πάνω από τις προαναφερόμενες. Η πρόκριση στον τελικό θεωρείται σίγουρη, καθώς προκρίνονται τα 12 από τα 24 Ντουέτα που μετέχουν στον προκριματικό (μετράει 50% από ελεύθερο και 50% από τεχνικό), αλλά οι Ελληνίδες θα επιιδιώξουν να μπουν με όσο το δυνατόν καλύτερη κατάταξη σε αυτόν και να έχουν πολλές ελπίδες στον τελικό της Τρίτης (16/8) να βρεθούν μέσα στην πρώτη 8άδα της τελικής ολυμπιακής κατάταξης, που είναι ο πολυπόθητος στόχος.

Το θέμα στο τεχνικό πρόγραμμα του Ντουέτου για το ελληνικό δίδυμο, τη Δευτέρα, είναι το "Φλερτ" και το έχει επιμεληθεί η άλλη ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα.

Την πρώτη θέση στο τεχνικό του προκριματικού πήραν οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες και Ολυμπιονίκες Ρωσίδες Ιστσένκο και Ρομάσινα (με 98,0667 β.), τη δεύτερη οι Κινέζες Χουάγκ και Σουν (με 96,0667 β.) και την τρίτη οι Γιαπωνέζες Ινούι και Μιτσούι (με 94,4000 β.).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ελεύθερου προγράμματος του προκριματικού στο Ντουέτο ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής