ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Γιώργος Μορφέσης

Δεν είχαμε ψυχραιμία και ψυχολογία

  20.04.2012 21:53       917

Εμφανώς στεναχωρημένος και πικραμένος από τον αποκλεισμό, ο Γιώργος Μορφέσης δεν ξέχασε τον επαγγελματισμό του και τον άψογο χαρακτήρα που τον διακρίνει, παραχωρώντας δηλώσεις στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, μετά την ήττα – αποκελισμό από την Ισπανία.

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε μόνο όταν κερδίζουμε και να αποφεύγουμε τις δηλώσεις όταν χάνουμε, ακόμη και ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι» τόνισε αρχικά ο Ομοσπονδιακός προπονητής, και συνέχισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση «Το βάρος ήταν πάρα πολύ μεγάλο, και οι επιλογές μας στις κρίσιμες στιγμές ήταν λανθασμένες. Αυτό δείχνει πως, ψυχολογικά, η ομάδα δεν άντεξε την πίεση του παιχνιδιού. Αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω, είναι πως στην τέταρτη περίοδο, όταν χάναμε 8-7 και ήμασταν έτοιμοι να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, χάσαμε ευκαιρίες στην παίκτρια παραπάνω, που πραγματικά δεν χάνονται. Ήμασταν στα δύο μέτρα, και δυστυχώς τα κορίτσια δεν μπόρεσαν να σκοράρουν».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ήμασταν προετοιμασμένοι για τον αγώνα. Μετά την ήττα μας από την Ολλανδία, θεωρώ πως η Ισπανία ήταν μια ομάδα στα μέτρα μας. Εκτιμώ, πως παρά την ήττα, ήμασταν καλύτεροι στο παιχνίδι. Κάναμε περισσότερες φάσεις και πήραμε παραπάνω ποινές. Το τελευταίο δεν σημαίνει ότι μας τις χάρισαν οι διαιτήτες, αλλά δείχνει το πάθος που επιδείξαμε στο νερό. Δεν είχαμε την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό για να πάρουμε την πρόκριση. Εκεί που είχα το παράπονό μου, ήταν στην άμυνα, όπου δεχτήκαμε πολλά γκολ, κάποια εκ των οποίων ήταν πολύ εύκολα».

Ο κύριος Μορφέσης απάντησε και στο ερώτημα, αν το σύστημα είναι τόσο άδικο, που από μόνο του στέρησε την πρόκριση στην Εθνική μας: «Είναι άδικο το σύστημα, και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά το λένε όλοι. Όσοι με έπιασαν μετά το παιχνίδι από το χέρι, και μου χτύπησαν τον ώμο, μου είπαν πως το σύστημα είναι κακό και άδικο. Αυτό δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά και άλλες ομάδες. Είναι δύσκολο για μια ομάδα που είναι πρωταγωνίστρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, να μένει έξω από την Ολυμπιάδα με αυτόν τον τρόπο».

Απαντώντας σε ερώτηση, για το αν κλείνει ένας κύκλος στην Εθνική, με αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα τόνισε: «Δεν θέλω να απαντήσω εν θερμώ. Δεν είναι δικιά μου απόφαση αλλά και μια απόφαση και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Βέβαια, υπάρχουν κάποια κορίτσια, που ηλικιακά δεν θα συνέχιζαν ακόμη και αν προκρινόμασταν. Επαναλαμβάνω, πως δεν θέλω να μιλήσω εν θερμώ. Επιπροσθέτως, θέλω να τονίσω πως μια ήττα δεν μπορεί, είναι ανίκανη, να σβήσει τις επιτυχίες τεσσάρων χρόνων. Δεν ξέρω αν είναι μια παρένθεση και μόνο, αλλά εκτιμώ πως η ομάδα έχει πετύχει πολλά και δεν μπορούν όλα να χαλάσουν εξαιτίας ενός άτυχου αποτελέσματος».

Τέλος, για τα υπόλοιπα παιχνίδια του τουρνουά δήλωσε πως είναι διαδικαστικά και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, τόσο στα παιχνίδια από την πέμπτη θέση και πίσω, όσο και σε αυτά για τις θέσεις 1-4.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος