ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / LEN TROPHY

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός, ήττα στον τελικό με 13-11 από τη Ντουναϊβάρος

  14.04.2018 17:41       880

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στον μεγάλο τελικό του φετινού LEN Trophy Γυναικών, γνωρίζοντας την ήττα με 13-11 από την ουγγρική Ντουναϊβάρος στο Mαταρό της Ισπανίας και κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη αγωνίστηκε με φόντο το τέταρτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο και το πρώτο οκτάλεπτο ήταν ιδιαίτερα έντονο με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από τέσσερα τέρματα. Στη δεύτερη περίοδο η Ντουναϊβάρος πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα με 7-5, το οποίο ανέβασε σε 8-5 στις αρχές της τρίτης. Οι "ερυθρόλευκες" παρόλα αυτά δεν τα παράτησαν και δικαιώθηκαν προσωρινά, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν σε 9-9, λίγο πριν την εκπνοή της περιόδου. 

Η Γκάρντα έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ντουναϊβάρος, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε εκ νέου με την Έγκενς, όμως η Τσουκαλά παραχώρησε πέναλτι (αποβλήθηκε με αντικατάσταση) και οι Ουγγαρέζες πήραν ξανά το προβάδισμα. Ο πρωταθλητής Ελλάδος δεν εκμεταλλεύτηκε την αποβολή της Τσίγκλερ για να ισοφαρίσει και έτσι η Ντουναϊβάρος πέτυχε το 12-10. Η Έμολο μείωσε και πάλι με τρία λεπτά να απομένουν, αλλά το τέρμα της Γκουρισάτι έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες της ομάδας του Παυλίδη για νίκη διαμορφώνοντας το τελικό 13-11.

Στον μικρό τελικό, η διοργανώτρια Ματαρό νίκησε με 11-8 την Πάντοβα και κατέκτησε την 3η θέση του τουρνουά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΤΟΥΝΑΪΒΑΡΟΣ 11-13

Οκτάλεπτα: 4-4, 1-3, 4-3, 2-3

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Έγκενς 3, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Έμολο 2, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Ντουναϊβάρος (Ατίλα Μίχοκ): Κις, Ζίλαγκι 3, Βάλι, Γκουρισάτι 2, Χόρβατ, Μαχιού 1, Λούκα, Γκάρντα 4, Τσίγκλερ 1, Μπρεσόφσκι, Μχούνου 2, Άρτς

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ