ΤΕΧΝΙΚΗ

Δέσποινα Μακριά: «Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου»

  17.11.2016 12:11       1947

Για την φετινή της επιτυχία, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ2000μ. αλλά και για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις που θα συμμετέχει μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας η πρωταθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης Δέσποινα Μακριά.

Η νεαρή πρωταθλήτρια σημείωσε πως θέλει να προετοιμαστεί κατάλληλα για το επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα και για το ευρωπαϊκό του 2017 στην Πολωνία, αποφεύγοντας να θέσει ως στόχο ένα μετάλλιο.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

 

Δέσποινα Μακριά: «Σίγουρα το γεγονός ότι κατέκτησα ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου με γέμισε χαρά και συγκίνηση. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Δεν περίμενα μια τόσο μεγάλη επιτυχία. Νιώθω πως οι κόποι μου έχουν ανταμειφθεί. Πλέον θα προσπαθήσω να πετύχω ακόμα καλύτερους χρόνους».

 

Για τους επόμενους μεγάλους αγώνες που θα συμμετέχει τόνισε «Αρχικά έχω ως στόχο το πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ η μεγάλη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Πολωνία. Προπονούμαι με τον κ. Ξιάρχο και τον κ. Σαλταμανίκα και έως τώρα ευτυχώς δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με το κολυμβητήριο».

 

Η Δέσποινα παράλληλα σπουδάζει στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης. Μιλώντας για το αν είναι εύκολο να συνδυάσει σπουδές και πρωταθλητισμό σημειώνει: «Είναι αρκετά δύσκολο γιατί κάποιες μέρες χρειάζεται να ξυπνάω από τις 5 το πρωί προκειμένου να προλάβω τις προπονήσεις και τα μαθήματά μου. Είναι κάτι που συνδυάζω. Μου αρέσουν και τα δύο αντικείμενα που έχω επιλέξει. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα άφηνα το άθλημα. Η κολύμβηση είναι μέρος της ζωής μου».

 

Τέλος ερωτώμενη για το αν ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι κάτι που θέτει ως στόχο του χρόνου επεσήμανε: «Δε θέλω να έχω μεγάλες βλέψεις και αργότερα να απογοητευτώ. Προτιμώ να δω τις επιδόσεις που θα πετύχω και στην συνέχεια να θέσω τους στόχους μου».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ