ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 33ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δεύτερη νίκη και σημαντικό προβάδισμα για την Εθνική μας, 7-6 την Ιταλία

  15.07.2018 23:41       860

Πολύ σημαντικό βήμα για την πρωτιά στον όμιλ της και την πρόκριση της στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης που διεξάγεται στην Βαρκελώνη, πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα Γυναικών, η οποία επικράτησε απόψε της Ιταλίας με 7-6.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί της Γαλλίας, έκανε δεύτερο βήμα πρόκρισης απέναντι στην Ιταλία, αργυρή ολυμπιονίκη το 2016,  έχοντας τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-2 στις αρχές του δευτέρου.

Η Ιταλία δεν τα παράτησε, πίεσε και ισοφάρισε σε 5-5 στην τρίτη περίοδο, ενώ πέρασε και μπροστά στο σκορ προσωρινά με 6-5. Ωστόσο, το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και γύρισε εκ νέου το ματς, παίρνοντας μια καθοριστική νίκη ενόψει συνέχειας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου, η Ολλανδία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Ισραήλ με 20-2 και η Γαλλία νίκησε με 17-6 την Κροατία.

ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 6-7

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 2-1, 0-1

Ιταλία (Φάμπιο Κόντι): Γκορλέρο, Ταμπιάνι, Γκαριμπότι, Αβένιο 1, Κουεϊρόλο 2, Αϊέλο, Πικότσι, Μπιανκόνι 2, Έμολο 1, Παλμιέρι, Γκρανιολάτι, Ντάριο, Λάβι

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Πλευρίτου Ε., 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ