ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ/ΤΟΜΣΚ

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Παναγιωτίδου, δεύτερο ασημένιο για τον Χριστοφορίδη!

  11.09.2016 10:20       4066

Το δεύτερο χρυσό και το πέμπτο συνολικά μετάλλιο πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο κύπελλο τεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στο Τομσκ της Ρωσίας.

Οι Έλληνες πρωταθλητές με εκπληκτικές εμφανίσεις έφεραν δύο ακόμη μετάλλια στο πρωινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας των αγώνων.

 

Δεύτερο χρυσό για την Παναγιωτίδου

Η Ιωάννα Παναγιωτίδου αναδεικνύεται ως η μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων, αφού μετά τον θριάμβό της στα 200μ. επιφάνεια των νεανίδων κατάφερε να ζευγαρώσει τα χρυσά μετάλλια νικώντας και στα 400μ. του ίδιου στυλ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε χρόνο 3:19.69 μπροστά από τις Ρωσίδες Ιγκνάτοβα και Παρτσαχασβίλι που έκαναν χρόνους 3:25.10 και 3:28.33 αντίστοιχα. Καλή εμφάνιση και για την έτερη Ελληνίδα κολυμβήτρια Δήμητρα Ακριτίδου που με 3:29.89 κατέλαβε την πέμπτη θέση.

 

«Ασημένιος» ο Χριστοφορίδης

Στο ίδιο αγώνισμα και στην κατηγορία των ανδρών, ο Χρίστος Χριστοφορίδης κάνοντας ένα πολύ καλό τελευταίο εκατοστάρι κατάφερε να καλύψει απόσταση δύο δευτερολέπτων από τον Ρώσο Ρεζνίκοφ και να ανεβεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με χρόνο 3:08.42. Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε ο Σλοβάκος Μπούκορ με χρόνο 3:03.69, ενώ ο Ρεζνίκοφ τερμάτισε σε χρόνο 3:09.11. Είναι το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο για τον Έλληνα πρωταθλητή μετά από εκείνο στα 800μ. επιφάνειας.

 

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές δήλωσαν μετά το τέλος των αγώνων:

 

Ιωάννα Παναγιωτίδου: «Το δεύτερο χρυσό μου δίνει μια μεγάλη ικανοποίηση και επιβεβαιώνει πως ακόμη και στο τέλος της χρονιάς καταφέραμε να κρατηθούμε σε καλή κατάσταση. Είναι ένας αρκετά καλός χρόνος. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο προπονητές μου Βίκυ Τσίκλη και Παύλο Μπάπκα για όλα όσα μου προσφέρουν. Όπως επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Ομοσπονδία που βρίσκεται δίπλα μας και μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ».

 

Χρήστος Χριστοφορίδης: «Για ακόμη μια φορά και παρά το ότι δεν υπήρχε η κατάλληλη προετοιμασία έκανα μια πολύ καλή κούρσα και είμαι υπερευχαριστημένος από την παρουσία και τις επιτυχίες μου σε αυτούς τους αγώνες. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου και κυρίως στον πατέρα μου που με βοήθησε να ετοιμαστώ τις βδομάδες πριν το κύπελλο. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τα Δελφίνια Περιστερίου και τον προπονητή μου Άκη Λιάπη, καθώς και τον βοηθό προπονητή Ανδρέα Αρχανιωτάκη».

 

Οι απονομές στους δύο αθλητές θα πραγματοποιηθούν στην διάρκεια του απογευματινού προγράμματος.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: ΝβΧ