ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / EUROPA CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018, ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ, ΒΟΛΟΣ

Διαθεσόπουλος: "Απόλυτη επιτυχία, οργανωτικά και αγωνιστικά"

  04.02.2018 18:58       1135

Για οργανωτική επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης του νεοσύστατου θεσμού της LEN, του Europa Cup, μίλησε στις απολογιστικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος και για την αγωνιστική κατάσταση της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών (πρώτη και αήττητη στον Β Όμιλο της Προκριματικής φάσης).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Για ακόμη μια φορά πραγματοποιήθηκε στον Βόλο μια σπουδαία διοργάνωση, που σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι ήταν οι πρώτοι αγώνες του Europa Cup στην ιστορία του θεσμού, που ξεκίνησε φέτος. Είναι, πλέον, συνήθεια για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας κι έτσι η μία διοργάνωση είναι καλύτερη από την προηγούμενη εδώ στον Βόλο. Έτσι κι αυτή, που παρότι δεν είχε την έκταση των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων, εντούτοις έγινε κάτω από άριστες συνθήκες, πέτυχε απόλυτα, με τη συνδρομή, φυσικά, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΕΡΤ, που έκανε ίσως το καλύτερο live streaming στην ιστορία της LEN.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, παρότι ή ομάδα μας είναι ανέτοιμη ακόμη, νομίζω πως πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα. Σάρωσε τη Γερμανία (32-3), κέρδισε εύκολα την μεγάλη Ουγγαρία (8-5) και  έφερε ισοπαλία με μία παγκόμια δύναμη όπως είναι η Ιταλία, σε ένα αποτέλεσμα που θεωρώ πλασματικό, αφού πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Πήραμε την πρώτη θέση στον Όμιλο, η οποία είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι στο Final-6, που θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, θα είμαστε στην πρώτη 4άδα και αν νικήσουμε έναν αγώνα πάμε τελικό. Για πρώτη επίσημη εμφάνιση μετά τη Βουδαπέστη, είμασταν πολύ καλοί, παρά τις απουσίες από αθλήτριες που σπουδάζουν στην Αμερική, οι οποίες όμως θα είναι κοντά στην ομάδα στον επόμενο μεγάλο στόχο που είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είναι μια ομάδα με ψυχή, ποιότητα και δυνατότητες.

Αναφορικά με την Εθνική ομάδα των Ανδρών θα ήθελα να πω ότι είναι πλέον καταξιωμένη στην ελίτ και έχει μετάλλια και διακρίσεις με συμμετοχές στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή 4άδα και οι διαφορές μας από τις υπερδυνάμεις είναι πλέον ελάχιστες. Έχει μπροστά της, 15-19 Φεβουαρίου, τα δικά της προκριματικά του Europa Cup και θα αντιμετωπίσει στον όμιλό του Σπλιτ ομάδες όπως η Σερβία και η Κροατία. Και εκεί θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, για δούμε που βρισκόμαστε".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής