ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ, ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Διαθεσόπουλος: "Έγραψε ιστορία ο Γκολομέεβ, γενικότερα σπουδαία εμφάνιση" - Σαρακατσάνης:"Όλα πήγαν εξαιρετικά"

  09.08.2018 23:59       1388

Δεν έκρυβε τη χαρά του για τη σπουδαία νέα διάκριση της ελληνικής κολύμβησης και του Κριστιάν Γκολομέεβ, με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 50 ελεύθερο του Ευρωπαϊκού, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που έδωσε τα συγχαρητήριά του και τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας κολυμβητής έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Επισήμανε, εξάλλου, τη γενικότερη εξαιρετική εμφάνιση της ελληνικής αποστολής σε αυτό το Ευρωπαϊκό κολύμβησης στη Γλασκώβη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας:

«Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία που μας χαροποιεί και μας κάνει υπερήφανουυς. Όταν είσαι δεύτερος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ υψηλός, τα λόγια είναι περιττά. Μετείχαν 71 κολυμβητές σε αυτό το αγώνισμα και ανάμεσά τους όλοι οι κορυφαίοι και ο Έλληνας Κριστιάν Γκολομέεβ είναι ασημένιος στο βάθρο. Περίφημα. Ο Κριστιάν είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και ικανός αθλητής και πλέον βρίσκεται στην ελίτ της παγκόσμιας κολύμβησης. Αν δεν του προκύψουν ατυχίες, θα συνεχίσει διακρίνεται και στο μέλλον. Αυτό είναι βέβαιο. Σε μια Ελλάδα που επικρατεί η μιζέρια, καταφέρνουμε με τα πενιχρά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας να διαπρέπουμε. Συγχαρητήρια στον ίδιο, στον προπονητή του και σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Σήμερα ο Κριστιάν έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης. Αλλά και γενικά, η ελληνική συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση ήταν πολύ καλή. Με συμμετοχές σε δέκα τελικούς, με δύο μετάλλια (ασημένιο, χάλκινο), 4ες και 5ες θέσεις στην Ευρώπη και άλλα καλά πλασαρίσματα, αλλά και πανελλήνια ρεκόρ».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της ΚΟΕ Δημήτρη Σαρακατσάνη:

«Όλα πήγαν εξαιρετικά και αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία των αθλητών μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Πήραμε δύο μετάλλια και θα μπορούσαμε να είχαμε και ένα τρίτο. Με 10 συμμετοχές σε τελικούς και 7 πανελλήνια ρεκόρ, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Συγχαρητήρια στον Κριστιάν Γκολομέεβ που κατέκτησε σήμερα το αργυρό μετάλλιο στα 50 ελεύθερο, αλλά και σε όλους τους αθλητές μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής