ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 12ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΛΟΣ

Διαθεσόπουλος: «Θα είναι αδικία να μην κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο»

  08.09.2017 23:52       1371

Για την σπουδαία νίκη της Εθνικής μας ομάδας των Νέων Γυναικών, εκφράστηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος της ομάδας, Γιώργος Μορφέσης.

«Στον τελικό δεν υπάρχουν φαβορί. Τόσο εμείς όσο και η Ρωσία θέλουμε να κερδίσουμε. Όμως σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες. Για παράδειγμα σήμερα η Έλενα η Ξενάκη έπαιξε με ένεση στην μέση της. Σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης και η διαιτησία», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Πρόκειται για μία μεγάλη στιγμή, όχι μόνο για την ελληνική υδατοσφαίριση αλλά για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Αυτές οι επιτυχίες δείχνουν ότι αυτή η χώρα, έχει κύρος, αξιοπρέπεια και αστείρευτες δυνάμεις και δεν είναι μια χώρα που πρέπει να λοιδορείται, αλλά μια χώρα που βρίσκεται στην κορυφή. Είναι μια μεγάλη νίκη, που έχει μια διάσταση κοινωνική αλλά και Εθνική. Που έρχεται μετά από το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε πριν από λίγες μέρες η Εθνική Νέων ανδρών στο Βελιγράδι. Θα είναι σπουδαίο να κερδίσουμε δύο χρυσά παγκόσμια μετάλλια στις ίδιες ηλικιακές κατηγορίες την ίδια χρονιά. Ζούμε μια απίστευτη ατμόσφαιρά, με τον κόσμο του Βόλου να δίνει βροντερό παρόν. Θα είναι αδικία να μην πάρουμε το χρυσό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το έχουμε στο «τσεπάκι» μας. Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες, στους προπονητές τους και στο προσωπικό που βρίσκεται από πίσω τους για την μεγάλη αυτή επιτυχία».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μορφέσης, συμπλήρωσε: «Από την αρχή της διοργάνωσης η ομάδας μας έδειξε πως έχει δυνατότητες και πως η θέση που της αξίζει είναι στα μετάλλια. Απλά ο δρόμος προς τον τελικό ήταν πιο δύσκολος, γιατί η κλήρωση μας έφερε αντιπάλους σε προημιτελικό και ημιτελικό, τεράστιας αξίας. Πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αν με ρωτούσε κάποιος αν η Ρωσία είναι καλύτερη από την Ολλανδία ή τις ΗΠΑ θα τους έλεγα όχι. Πλέον όμως αποκλείοντας την Ισπανία και φτάνοντας μέχρι τον τελικό, θεωρώ πως είναι κι αυτή μία πολύ μεγάλη ομάδα. Αύριο πρέπει να ελέγξουμε το νευρικό παιχνίδι και να παίξουμε συγκεντρωμένα, να έχουμε την τύχη με το μέρος μας, γιατί τα τελευταία χρόνια μας έχει γυρίσει λίγο την πλάτη».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ