ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Επιτυχία η 4η θέση – Υπέρβαση από όλα τα παιδιά, το μέλλον τους ανήκει»

  28.08.2017 03:35       1431

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μιλώντας για την επιτυχημένη παρουσία της Εθνικής ομάδας νεανίδων και την 4η θέση που κατάλαβε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σερβίας, υποστήριξε:

«Μόνο σαν επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί η 4η θέση σε αυτή την διοργάνωση. Όσοι βρέθηκαν κοντά στα κορίτσια, γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε η ομάδα, η οποία κάποιες μέρες ήταν ένα πραγματικό νοσοκομείο. Υπήρξαν κάποιες αρνητικές καταστάσεις, όπως ιώσεις πράγμα που οδήγησαν στην δημιουργία πολλών προβλημάτων της αγωνιστικής ετοιμότητας των κοριτσιών. Στο παιχνίδι του μικρού τελικού με αντίπαλο στην Ουγγαρία, τα κορίτσια είχαν μία ακόμη ατυχία. Το γεγονός ότι η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, η οποία αναδείχθηκε μία από τις καλύτερες παίκτριες στο τουρνουά, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα γιατί έμεινε έξω με τρεις ποινές στο 3ο οκτάλεπτο. Θεωρώ ότι τα παιδιά που πήραν μέρος σε αυτή την διοργάνωση έκαναν μία υπέρβαση, φτάνοντας στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Συγχαρητήρια, το μέλλον τους ανήκει».

Να σημειωθεί ότι η ελληνική αποστολή έζησε μία «εφιαλτική» εβδομάδα στην Σερβία, όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Η εμπύρετος γαστρεντερίτιδα ταλάνισε την ομάδα που ήταν «νοσοκομείο» τις περισσότερες ημέρες. Η Φυσικοθεραπεύτρια κυρία Έφη Βούλγαρη έμεινε άυπνη τις περισσότερες ημέρες στην προσπάθειά της να παράσχει πρώτες βοήθειες στις μικρές σε ηλικία αθλήτριες.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ