ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / ΠΛΕΙ ΟΦ

Δυναστεία Ολυμπιακού, κατέκτησε το 6ο συνεχόμενο κι έκανε νταμπλ, 8-5 τον ΝΟ Βουλιαγμένης με ανατροπή και 3-0 νίκες

  26.05.2018 19:56       1446

Την επιβεβαίωση για την απόλυτη κυριαρχία του στην ανδρική υδατοσφαίριση εντός των τειχών πέτυχε για έκτη συνεχόμενη φορά ο Ολυμπιακός, που συνεχίζει να στρογγυλοκάθεται στον θρόνο του βασιλιά στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση και δημιουργεί τη δική του "δυναστεία".

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν και στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών, αυτή τη φορά πιο δύσκολα και με ανατροπή, τον ΝΟ Βουλιαγμένης 8-5, στο κατάμεστο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά, έκαναν το 3-0 στις νίκες και κατέκτησαν με θριαμβευτικό τρόπο τον τίτλο, καθώς είχαν και φέτος μόνο νίκες σε όλη την κανονική διάρκεια και στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το 22ο πρωτάθλημα από την ύπαρξη της Α1 Ανδρών (και 30ο συνολικά, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της ΚΟΕ) και φυσικά το 6ο συνεχόμενο. Πέτυχε, εξάλλου, την κατάκτηση του 15ου νταμπλ στην ιστορία του, αφού είχε πάρει και το κύπελλο στα τέλη Μαρτίου, ενώ διεκδικεί και το ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς θα συμμετέχει με φιλοδοξίες στην τελική φάση του θεσμού.

Ο τρίτος τελικός ήταν διαφορετικός από τους προηγούμενους, καθώς ο ΝΟ Βουλιαγμένης αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και με πολύ καλή άμυνα (0/6 κράτησε τον Ολυμπιακό στις πρώτες παραπάνω ενέργειές του), αλλά και σωστές επιλογές στη επίθεση κατάφερε να προηγηθεί με 4-1, στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου. Στη συνέχεια, όμως και μετά από μια φάση που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί με αντικατάσταση ο εκ των καλυτέρων του ΝΟΒ Χρυσοσπάθης, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι ερυθρόλευκοι οχυρώθηκαν στην άμυνα και βρήκαν λύσεις επιθετικά, με ωραίες ομαδικές ενέργειες και κορυφαίους τους Γούνα και Ομπτάντοβιτς. Έτσι έγινε η πλήρη ανατροπή και με ένα σερί 6-0 ο Ολυμπιακός πέρασε 7-4 και έφτασε στο τελικό 8-5 υπέρ του και στον τίτλο.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 1.06 πριν από τη λήξη του β’ οκταλέπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του ΝΟ Βουλιαγμένης Αρτίν Ελμισιάν γιατί σε απόφασή μου, μου είπε: «Είναι αλητεία αυτό που κάνεις. Δεν το χρειάζεται ο Ολυμπιακός». Στη συνέχεια αποχωρώντας από τον πάγκο μου είπε: «Άντε γαμ... ρε»".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 8-5

Οκτάλεπτα: 1-3, 2-1, 4-0, 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς 1, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Χαλυβόπουλος, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Πρέκας, Γαβαλάς Σπ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης, Σαρτζετάκης 1, Βάσιτς 1, Χρυσοσπάθης, Γούβης, Αφρουδάκης, Καπετανάκης, Ποντικέας, Καπότσης 3, Γκιουβέτσης, Σολανάκης, Κουρούβανης Δ., Δήμου, Καλογερόπουλος.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Κουρτίδης

Αλυτάρχες: Χαράλαμπος Τρούλος, Μιχάλης Ανδρεάκος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής