ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Ημερίδες Προαγωνιστικών και Ορίων

Δύο πανελλήνια ρεκόρ από τον Αλέξανδρο Κάχρη

  18.12.2016 20:32       2906

Με δύο πανελλήνια ρεκόρ από τον Αλέξανδρο Κάχρη ολοκληρώθηκαν οι Ημερίδες ορίων κολύμβησης που διεξήχθησαν σε Χανιά και Λάρισα, καθώς και οι διασυλλογικοί  αγώνες από τα Δελφίνια Ηρακλείου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο κολυμβητής του ΝΟ Χανίων, στους αγώνες που διεξήχθησαν στη 25άρα πισινα του ΕΑΚ Χανίων, πέτυχε δύο νέα πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία των Παμπαίδων Β'. Στα 100μ ύπτιο τερμάτισε σε 1:01.63 ξεπερνώντας το 1:01.87 του Θοδωρή Μπενεχούτσου, ενώ στα 200μ του ίδιου στυλ έκανε 2:10.19 καταρρίπτοντας το 2:12.76 του Απόστολου Παπαστάμου.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η 1η Ημερίδα Προαγωνιστικών στην Αθήνα (Νίκαια και Παπαστράτειο) και στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτές τις ηλικίες (9-12) η μαζικότητα των συμμετοχών είναι αυτή που ενδιαφέρει του προπονητές και αυτήν υπήρξε πολύ μεγάλη δίνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης κ. Νίκος Κραουνάκης σημείωσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει σε αυτές τις ηλικίες είναι η μαζικότητα των συμμετοχών και να μάθουν τα παιδιά να κολυμπούν όλα τα στυλ. Θέλουμε τα παιδιά να ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν. Δε χρειάζεται εξειδίκευση σε τόσο μικρά παιδιά. Το σημαντικό είναι μαθαίνουν το άθλημα σωστά και να βελτιώνουν την τεχνική τους καθημερινά. Οι επιδόσεις είναι αυτές που θα έρθουν αργότερα. Στους αγώνες είδαμε πάρα πολλά παιδιά και πάρα πολλούς γονείς στις κερκίδες, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Τα κολυμβητήρια ήταν πραγματικά κατάμεστα σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες».

 Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου ΕΔΩ

Τέλος, πραγματοποιήθηκε χθες (17/12) στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ πρόγραμμα επίλεκτων κολυμβητών/τριών για την περιφέρειακ Αττικής, για ηλικίες 12-15 ετών με τη συμμετοχή 67 αθλητών/τριών. Σε αυτήν πραγματοποιήθηκαν κάποια προκαθορισμένα προπονητικά τεστ με τη συνεργασία σωματειακών και συνεργαζόμενων με την Ομοσπονδία προπονητών. Έγιναν παρουσιάσεις τεχνικής για το ελεύθερο και για το ύπτιο στυλ, ενώ έγινε και μια παρουσίαση επάνω σε θέματα ψυχολογίας. Το πρόγρμμα θα συνεχιστεί με επόμενη συνάντηση στις 7 Ιανουαρίου του νέου έτους και υπάρχει πλάνο να διαρκέσει σε όλη τη διάρκεια της περιόδου.

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ