ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ/ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Έκτη θέση για την Εθνική ανδρών, ήττα από τους Ούγγρους με 12-10

  20.08.2016 23:45       1253

Την τιμητική 6η θέση στο τουρνουά υδατοσφαίρισης των 31ων Ολυμπιακών αγώνων, που ρίχνει την αυλαία του απόψε Σάββατο 20/8, στο Ρίο της Βραζιλίας κατέλαβε η Εθνική μας ομάδα ανδρών, που ηττήθηκε από την Ουγγαρία με 12-10 στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6.

Οι διεθνείς μας, στο τελευταίο τους παιχνίδι στο τουρνουά αντιμετώπισαν τους ισχυρούς Ούγγρους, που έδειξαν μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση, από τους παίκτες της ελληνικής ομάδας και ολοκλήρωσαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα αμυντικά, ωστόσο σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξαν την ομαδικότητα που διακατέχει το ελληνικό σύνολο. Συνολικά με τις εμφανίσεις τους, οι χάλκινοι Παγκόσμιοι πρωταθλητές του Καζάν, άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Σ’ ένα παιχνίδι που προσέφερε άφθονο θέαμα και πολλά γκολ, με τους παίκτες αμφότερων των ομάδων απαλλαγμένους από το έξτρα άγχος, οι Μαγυάροι του Τίμπορ Μπένεντεκ ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, προηγούμενοι ακόμη και με 3 γκολ διαφορά (4-1 και 5-2) έως και τα μέσα του δευτέρου οκταλέπτου. Κάπου εκεί οι Έλληνες διεθνείς άρχισαν να βρίσκουν τον καλό τους εαυτό επιθετικά κυρίως, με πολυφωνία στο σκοράρισμα, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 6-5. Έως εκείνο το σημείο ωστόσο, ο Κις είχε κάνει τη ζημιά για την Εθνική μας, έχοντας πετύχει τρία τέρματα, από τη θέση του φουνταριστού.

Με πρωταγωνιστή τον Μάρτον Βάμος ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι Ούγγροι πήραν και πάλι προβάδισμα 3 γκολ (8-5), χάρις σε 2 συνεχόμενα τέρματα του. Φάσεις και γκολ σημειώνονταν εκατέρωθεν, με το παιχνίδι να αλλάζει συνέχεια σκορ και να μετατρέπεται σε πραγματικό ντέρμπι, καθώς η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 9-8, υπέρ των τυπικά γηπεδούχων. Ζωντανή την ελληνική ομάδα κράτησαν τα τέρματα των Γούνα και Μυλωνάκη, με τους Μαγυάρους, ωστόσο να βρίσκουν λύσεις, κάθε φορά που η Εθνική μας μείωνε.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε το τελευταίο οκτάλεπτο, καθώς το προβάδισμα των δύο γκολ για την Εθνική Ουγγαρίας, παρά την προσπάθεια της Εθνικής μας, έμενε σταθερό. Η νίκη των Ούγγρων με 12-10 ήρθε δίκαια, καθώς ήταν πολύ καλοί, κυρίως στον παίκτη παραπάνω, αλλά και επικίνδυνοι τόσο από τον φουνταριστό, όσο και από την περιφέρεια.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Α’ οκτάλεπτο: 1-0 Βάργκα Ντεν. (φουντ.),  1-1 Βλαχόπουλος (π.π), 2-1 Χοσνυάτσκι (περιφ. 5μ)

Β’ οκτάλεπτο:  3-1 Κις (φουντ.), 4-1 Κις (φουντ), 4-2 Φουντούλης (π.π), 5-2 Βάργκα Ντεν. (περιφ. 5μ), 5-3 Βλαχόπουλος (περιφέρ 5μ.), 5-4 Μουρίκης (φουντ), 6-4 Κις (φουντ), 6-5 Αφρουδάκης Χ. (πέριφέρεια)

Γ’ οκτάλεπτο: 7-5 Βάμος (περιφ. 5μ), 8-5 (περιφέρεια), 8-6 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 8-7 Γούνας (περιφέρεια), 9-7 Ζάλανκι (περιφ. 5μ.), 9-8 Γούνας (π.π)

Δ’ οκτάλεπτο: 10-8 Ζάλανκι (περιφέρεια), 10-9 Μυλωνάκης (π.π), 11-9 Zάλανκι (περιφ. 5μ), 11-10 Αφρουδάκης (περιφ. 5μ), 12-10 Χαράι (φουντ.)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 12-10

Οκτάλεπτα 2-1, 4-4, 3-3, 3-2

ΟΥΓΓΑΡΙΑ     ΕΛΛΑΔΑ      
Νάγκι       Φλέγκας      
Ζάλανκι 3     Μυλωνάκης 2    
Μανχέρτζ     Δερβίσης      
Ερντέλυι       Γεννηδουνιάς    
Βάμος 2       Φουντούλης 1    
Χοσνυάνσκι 1     Ποντικέας    
Ντέκερ       Αφρουδάκης 2    
Σίβος       Δελακάς      
Βάργκα Νταν.     Μουρίκης 1    
Βάργκα Ντεν 2     Κολόμβος    
Κις 3       Γούνας 2      
Χαράι 1       Βλαχόπουλος 2    
Ντέκερ       Γαλανόπουλος    
Προπονητής: Τίμπορ Μπένεντεκ Προπονητής:  Θοδωρής Βλάχος
               
               

Διαιτητές: Μαρκ Κογκάνοφ, Τζο Πέϊλα

Στο παιχνίδι για τις θέσεις 7η-8η, η Ισπανία νίκησε τη Βραζιλία με 9-8 και πήρε την 7η θέση.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής