ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 02/09/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.490) - 16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ – ΒΟΛΟΣ – 7η ΗΜΕΡΑ – ΘΕΣΕΙΣ 1-8

ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 14-8 – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ, ΓΕΝΝΗΔΟΥΝΙΑ, ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

  02.10.2011 20:19       1438

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Περικλής Δαμάσκος δήλωσε μετά τη θριαμβευτική νίκη της Εθνικής μας ομάδας πόλο νέων ανδρών επί της Ουγγαρίας με 14-8 για τα προημιτελικά του 16ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Βόλου και την πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τη Σερβία: «Το τέλειο δεν είναι εφικτό. Πάντα αυτό αναζητούμε και δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε και να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Παίξαμε όπως έπρεπε να παίξουμε. Με καθαρό μυαλό, ψυχή και ψυχραιμία. Βρισκόμαστε και πάλι στο υψηλό επίπεδο. Η 4άδα του Παγκοσμίου είναι η κορυφαία του κόσμου και αυτό δεν αλλάζει. Δεν περίμενα ότι θα κερδίζαμε τόσο εύκολα. Περίμενα μεγαλύτερη αντίσταση από την Ουγγαρία. Μπήκαμε όμως αποφασισμένοι, δεν τους αφήσαμε περιθώρια να αντιδράσουν και είχαμε την ψυχολογία υπέρ μας. Τώρα έχουμε τη Σερβία. Με τη νίκη της κόντρα στην κάτοχο του τίτλου, Κροατία, απέδειξε ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ελπίζω να παίξουμε όπως και με την Ουγγαρία και να πάμε στον τελικό. Για τον κόσμο τι να πω, ήταν φανταστικός».

Ο εκ των κορυφαίων σκόρερ της Εθνικής μας στο παιχνίδι, Κώστας Γεννηδουνιάς, με 4 γκολ, ανέφερε: «Πριν το παιχνίδι είπαμε ότι δεν χάνουμε με τίποτα. Τους πιάσαμε από το λαιμό και δεν τους αφήσαμε να ανασάνουν. Το παιχνίδι κρίθηκε νωρίς. Κάναμε αυτό που έπρεπε και κερδίσαμε εύκολα. Το ματς με τη Σερβία θα είναι εντελώς διαφορετικό. Η Σερβία είναι η μεγαλύτερη σχολή υδατοσφαίρισης του κόσμου. Δεν τη φοβόμαστε όμως. Αυτοί θα πρέπει να μας φοβούνται και σήμερα το αποδείξαμε».

Ο τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Στέφανος Γαλανόπουλος, τόνισε: «Δεν κάναμε το τέλειο ματς. Στην άμυνα έγιναν λάθη. Στην επίθεση πήγαμε καλά. Παίξαμε σοβαρά και πειθαρχημένα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθειά του. Κάθε παιχνίδι, όπως και το σημερινό, είναι τελικός. Με τη Σερβία θα πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί και να παίξουμε όπως σήμερα. Θα κάνουμε κατάθεση ψυχής μέσα στην πισίνα και θα τα δώσουμε όλα για να προκριθούμε στον τελικό».

Το Γραφείο Τύπου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ