ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΜΙΤΙΝΓΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ

Ελληνικές συμμετοχές στο κολυμβητικό μίτινγκ της Στοχκόλμης

  28.03.2016 13:36       1756

Αναχωρούν αύριο (29/3) για την Στοκχόλμη της Σουηδίας έξι (6) Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες, προκειμένου να λάβουν μέρος στο σπουδαίο κολυμβητικό πρωτάθλημα που πραγματοποιείται στη Σουηδική πρωτεύουσα από 30/3 έως 2/4.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος Έλληνες πρωταθλητές που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, κάνοντας μια ιδανική προετοιμασία ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που ακολουθούν, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου και η Ολυμπιάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από τους: Απόστολο Χρήστου (50, 100 και 200μ. ύπτιο, 100μ. ελεύθερο), Οδυσσέα Μελαδίνη (50 και 100μ. ελεύθερο), Στέφανο Δημητριάδη (50, 100 και 200μ. πεταλούδα), Ανδρέα Βαζαίο (100 και 200μ. ελεύθερο, 200μ. μικτή ατομική, 50μ. πεταλούδα και 50μ. ύπτιο), Κριστέλ Βουρνά (50, 100μ. ελεύθερο και 50, 100μ. πεταλούδα) και Θεοδώρα Δράκου (50, 100μ. ελεύθερο και 50, 100μ. ύπτιο).

Συνοδός προπονητής θα είναι ο Δημήτρης Αθυμαρίτης, ενώ με δικά του έξοδα θα μεταβεί στην Στοκχόλμη και ο προπονητής Παναγιώτης Βελέντζας.

Την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε η παρουσία του Παναγιώτη Σαμιλίδη, πρωταθλητή του προσθίου, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Μιλώντας για τη διοργάνωση αυτή, ο Χρήστος Χούμας, τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ υποστήριξε:

«Γίνεται στη Σουηδία ένα μίτινγκ πολύ υψηλού επιπέδου, όπου μετέχουν αθλητές που έχουν πιάσει τα όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις και θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενόψει των μεγάλων υποχρεώσεων του καλοκαιριού. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν και όρια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εντός της εβδομάδας, η ΚΟΕ καλείται να συγκροτήσει την ομάδα που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μιλάμε για κάποιες λεπτομέρειες που έχουν σχέση με τα ομαδικά και με κάποιους πρωταθλητές που έχουν πλησιάσει τα όρια αλλά δεν τα έχουν πετύχει ακόμη».

Αναφερόμενος στην ημερίδα επιλέκτων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο (26-27/3) στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, υπογράμμισε:

«Υπήρχαν αρκετά αξιόλογες επιδόσεις, χωρίς όμως να έχουμε νέα όρια. Ο Μιχάλης Κοντιζάς έφτασε κοντά στο όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στα 50μ. ύπτιο, αλλά για ένα εκατοστό έχασε τη συμμετοχή, ενώ υπήρξαν και άλλοι αθλητές που πραγματοποίησαν καλούς χρόνους».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ