ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / HELLAS BEETLES SYNCHRO CUP, ΣΥΡΟΣ / 3η ΗΜΕΡΑ

Εντυπωσιακό φινάλε με Κόμπο και Gala - Η Εθνική Ελλάδας και ο ΑΝΟΜ πρώτοι στις γενικές βαθμολογίες (Photos, Video)

  11.06.2017 20:25       2850

Με το εντυπωσιακό θέαμα στο αγώνισμα του Κόμπο και το φανταστικό "Gala" ολοκληρώθηκε την Κυριακή (11/9, τρίτη μέρα) το απόγευμα το διεθνές μίτινγκ Συγχρονισμένης κολύμβησης “Hellas Beetles Synchro Cup”, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης στο Δημοτικό κολυμβητήριο Σύρου με τη συμβολή της ΚΟΕ, του Δήμου Σύρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στον αγώνα Κόμπο των Εθνικών Ομάδων μετείχε μόνο η Εθνική Νεανίδων της Ελλάδας που εκτέλεσε θαυμάσια το προγραμμά της, βαθμολογήθηκε 86,46,67 β. και δείχνει σε πολύ καλό δρόμο εν όψει της συμμετοχής της στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων στο Βελιγράδι. Την ομάδα αποτελούσαν οι Δέσποινα Δεδούση, Ηλιάνα Καμπούτση, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Ξανθή Μέλλου, Νικολέτα Παπαγεωργίου, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Δήμητρα Τσιαντή, Γεωργία Βασιλοπούλου, Αικατερίνη Μανάρα, αναπλ. Μαρία Ελένη Αρμάου, Ειρήνη Καβάλου.

Στους συλλόγους, στο Κόμπο, όπου υπήρχαν επτά συμμετοχές, την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο πήρε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με τις Μελίνα Φλώρα Χουγιάζου, Αθανασία Γεωργία Χριστογιαννοπούλου, Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Ειρήνη Γιανούλου Βαλμά, Δανάη Καριώρη, Ελένη Λιντζεράκου, Αικατερίνη Μπέκου, Στεργία Παπαματθαίου, Δανάη Σακέλλη, Θεοδοσία Τζουμάκα, αναπλ. Γλυκερία Σιάτρα, Ιωάννα Ελισάβετ Ζορμπά. Βαθμολογήθηκαν με 76,7333 β. Το ασημένιο πήρε ο ΝΟΒΑ με 74,7000 β. και το χάλκινο ο ΝΟ Χανίων 74,4667 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Κόμπο μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ των Εθνικών Ομάδων την 1η θέση, με διαφορά, πήρε η Ελλάδα (κατέκτησε και όλα τα χρυσά) με 615,2609 β., ενώ στους συλλόγους  πρώτευσε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 524,0955 β., που αναδείχθηκε και πολυνίκης με 6 χρυσά (στα 7 αγωνίσματα) και δύο ασημένια μετάλλια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ:

ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ: 1. Ελλάδα 615,2609, 2. Ουγγαρία 487,5934 β., 3. Ισπανία 168,0000 β., 4. Ιταλία 82,1667 β.

ΣΥΛΛΟΓΩΝ: 1. ΑΝΟ Μεταμόρφωσης 524,0955 β., 2. ΝΟΒΑ 499,2002 β., 3. Ωρίων 494,0190 β., 4. ΝΟ Βουλιαγμένης 294,7581 β., 5. ΚΟ Ηρακλείου 291,1333 β., 6. ΝΟ Χανίων 222,6667 β., 7. Πανσερραϊκός 144,7667 β., 8. Νηρέας Χαλανδρίου 71,6333.

Τις απονομές στο Κόμπο και στο κύπελλο των νικητών στις βαθμολογίες έκαναν ο Δήμαρχος Σύρου Γιώργος Μαραγκός και ο χορηγός (Siros Travel) Αντώνης Μαραγκός, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Σύρου Γουλιέλμος Πρίντεζης.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ GALA

Με ένα μοναδικό θέαμα που συνδύαζε τέχνη, ελληνική παράδοση και κουλτούρα, χάρη και αρμονία στο νερό και πολύ κέφι στο φαντασμαγορικό GALA του ολοκληρώθηκε, εξάλλου το μίτινγκ. Ο διοργανωτής ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, οι Εθνικές ομάδες και οι άλλοι συμμετέχοντες σύλλογοι είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν προγράμματα εμπνευσμένα από τον πολιτισμό και τοπικές παραδόσεις.

Όλοι όσοι έλαβαν μέρος ήταν εντυπωσιακοί, ιδιαίτερα όμως ξεχώρισαν τα κορίτσια που χόρεψαν τη Φραγκοσυριανή του Συριανού Μάρκου Βαμβακάρη, ξεσηκώνοντας θύελλα χειροκροτημάτων, αλλά και οι κοπέλες του ΝΟΒΑ που με τον προπονητή τους Κυριάκο Τάσιο ντυμένο με τοπική ενδυμασία χόρεψαν στους σκοπούς της πατρίδας τους.

Η κ. Μαρία Θηβαίου, με την ιδιότητά της ως διευθύντρια – συντονίστρια των αγώνων, αλλά και ως εθνική προπονήτρια μας δήλωσε: “Ήταν μια άρτια διοργάνωση ως προς τη διεξαγωγή της. Όλοι όσοι συμμτείχαν, από το εσωτερικό και από το εξωτερικό, φεύγουν ενθουσιασμένοι. Αναμένουμε μεγαλύτερη συμμετοχή του χρόνου και ελπίζουμε ότι θα γίνει και υποχρεωτικός προορισμός, καθώς αισιοδοξούμε ότι θα ενταχθεί στο FINA World Series. Ήταν επίσης ένα πολύ καλό τεστ για τις Εθνικές μας ομάδες Γυναικών και Νεανίδων εν όψει του Παγκόσμιου και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αντίστοιχα”. Για το Gala είπε: "“Βγήκε ένα τεράστιο συναίσθημα στο τέλος που δεν έχω ξαναζήσει τόσα χρόνια σε καμιά μεγάλη διοργάνωση. Ήταν ένα μπουκέτο από υγεία, ζωντάνια, ομορφιά, νειάτα, ενέργεια, ενθουσιαμσό, χαρά, φαντασία, τέχνη, αξίες, κουλτούρα. Αξίες που βγαίνουν και μέσα από τον αθλητισμό και αναζωογονούν τον άνθρωπο”.

Μπορείτε να δείτε σχετικές φωτο στο πάνω μέρος του δημοσιεύματος, αλλά και το Video του εντυπωσιακού GALA παρακάτω:

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής