ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επεισοδιακή ισοπαλία για ΝΟ Χίου και Εθνικό, 8-8

  04.03.2017 20:03       981

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν ο Εθνικός και ο ΝΟ Χίου στο μεταξύ τους παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Α1 Υδατοσφαίρισης ανδρών σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου που έληξε με 8-8.

 

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και έφτασαν σε διαφορά δύο γκολ στη λήξη της πρώτης περιόδου, χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα (1-3). Όμως, στο δεύτερο οκτάλεπτο, η ομάδα του νησιού της μαστίχας κατάφερε να φτάσει δύο φορές στην ισοφάριση (3-3 και 4-4). Το 4-4 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

 

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η ομάδα του ΝΟ Χίου μπήκε πολύ δυνατά και πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα με 5-4, ενώ έφτασε τη διαφορά στα δύο γκολ (6-4). Ο Εθνικός απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 6-6 και λίγο αργότερα υπήρξε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Τζώρτζης αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση (για τέσσερα λεπτά ο ΝΟ Χίου έπαιξε με παίκτη παραπάνω) για αντιαθλητικό χτύπημα, όμως οι νησιώτες δεν εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημά τους, αφού αφ' ενός ο Τζωρτζάτος απέκρουσε το πέναλτι του Τεσάνοβιτς, αφετέρου το σκορ από 6-6 μετατράπηκε σε 7-7 με το πέρας των τεσσάρων λεπτών.

 

Ο Γιάννης Θωμάκος ξαναέδωσε προβάδισμα ενός γκολ για την Χίο, όμως ο Εθνικός ισοφάρισε με τον Τσαγκάρη στο τελικό 8-8.

 

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ακολούθησε ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από μερικά λεπτά. Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος του Εθνικού δέχτηκε επίσης κόκκινη κάρτα.

 

Αναλυτικά τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα:

 

«Στο 1:42 της τρίτης περιόδου, ο υδατοσφαιριστής του Εθνικού με το Νο2, Τζώρτζης Ιωάννης, δέχθηκε κόκκινη κάρτα για βιαιοπραγία. Μετά το τέλος του αγώνα, ο υδατοσφαιριστής του Εθνικού με το Νο1, Παναγιώτης Τζωρτζάτος δέχθηκε κόκκινη κάρτα, καθώς κινήθηκε εναντίον φιλάθλων που τον αποδοκίμαζαν ανεβαίνοντας ένα σκαλί στο κάγκελο της κερκίδας. Την ίδια στιγμή ο υδατοσφαιριστής του Εθνικού με το Νο2 Τζώρτζης Ιωάννης, εξύβρισε τη γραμματεία και τους διαιτητές λέγοντας πως “είστε απαράδεκτοι”.

 

Όταν χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και κατόπιν έκκλησης του αλυτάρχη και των διαιτητών του αγώνα αυτή δε δόθηκε προκειμένου να γίνει η ήρεμη απομάκρυνση των παικτών».

 

ΝΟ ΧΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ 8-8

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-1, 2-2, 2-2

 

ΝΟ Χίου Εθνικός
Αϊβαλιώτης Τζωρτζάτος
Μιμίδης Τζώρτζης
Θωμάκος 2 Σκληρός
Τεσάνοβιτς 1 Κόχειλας 1
Μαχαλιάς Σιώνης 2
Αλάτσης Παπαγεωργίου
Κανδιόγλου Παπαδόγκωνας 2
Βουκμίροβιτς 3 Χονδροκούκης 1
Γεώργαλος Αγκόρτσας
Καλής 2 Καζάζης
Αγιωργούσης Μπεριστιάνος 1
Σωτηριανός Τσαγκάρης 1
Μενής Κουμής
  Πρωτοψάλτης
  Φουτρής Σ.
Προπονητής: Μάκης Μικέδης Προπονητής: Φάνης Κουντουδιός

Αλυτάρχης: Γιώργος Κατσαρός

Διαιτητές: Μοίραλης, Κατσώνης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ