ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ/ΚΟΥΝΕΟ

Επέστρεψε γεμάτη μετάλλια η ελληνική αποστολή!

  08.05.2017 15:07       5843

Με επτά μετάλλια (1 χρυσό στο Χάιλαιτ, 1 ασημένιο στο Κόμπο και 5 χάλκινα σε Τεχνικό και Ελεύθερο Ντουέτο, σε Τεχνικό και Ελεύθερο Μικτό Ντουέτο και σε Τεχνικό Ομαδικό) επέστρεψε από το Κούνεο της Ιταλίας όπου πραγματοποιήθηκε το ευρωπαϊκό κύπελλο, η Εθνική ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης. Με αυτό τον τρόπο η Εθνική μας ομάδα κατέλαβε τη 2η θέση στη συνολική βαθμολογία πίσω από τη διοργανώτρια Ιταλία.

Νωρίτερα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ντουέτο στο Ιαπωνικό ΟΠΕΝ, αγώνα ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο World Series της FINA.

 

Η Ομοσπονδιακή Τεχνικός και Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Συγχρονισμένης κολύμβησης της LEN, Μαρία Θηβαίου δήλωσε απολύτως ικανοποιημένη και γεμάτη με νέες εμπειρίες ύστερα από αυτές τις δύο εμφανίσεις σε Ιαπωνικό ΟΠΕΝ και Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

 

Μαρία Θηβαίου: «Κατ αρχάς ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Γυρίσαμε από το ιαπωνικό ΟΠΕΝ, στο οποίο το ντουέτο πήρε την τρίτη θέση, συναγωνιζόμενο με μερικές από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του αθλήματος. Ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας και για την επιτυχημένη του διοργάνωση και για τις πολύ δυνατές συμμετοχές. Μετά από αυτό είχαμε κάμπ προετοιμασίας μαζί με την υπεύθυνη της ιαπωνικής ομάδας, η οποία είναι Ολυμπιονίκης στο Ρίο. Κι εμείς ως τεχνικό τιμ, αλλά και οι αθλήτριες αποκομίσαμε τεράστιες εμπειρίες. Φεύγοντας από αυτό το εκπληκτικό προπονητικό κέντρο με τις ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας, βλέπουμε ότι σε αυτό τον τομέα δεν μπορούμε να τις συναγωνιστούμε. Σε άλλα θέματα όμως, αυτό που αποκομίσαμε είναι πως το επίπεδο των δικών μας κοριτσιών είναι πολύ καλό. Ξέρουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης».

 

Για τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό κύπελλο του Κούνεο είπε: «Στο πανευρωπαϊκό κύπελλο του Κούνεο τα παιδιά ήταν αρκετά κουρασμένα. Μάλιστα η Ευαγγελία Πλατανιώτη είχε πάθει και μία θλάση. Παρ' όλα αυτά ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία τα αποτελέσματα όλης της ομάδας. Το ντουέτο για ακόμη μία φορά απέδειξε πως πρωτοστατεί. Είναι σε πολύ καλή φόρμα και προχωράμε πάνω στα βήματα που έχουμε χαράξει μέχρι τώρα. Από εκεί κα πέρα, ήμασταν μία ομάδα που συμμετείχε για πρώτη φορά σε όλα τα αγωνίσματα. Συμμετείχαμε και με το μικτό ντουέτο. Είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη το παιδί που επιλέχθηκε, ο Βασίλης Γκορτσιλάς. Είναι ένα πολύ θετικό παιδί που αγωνίζεται. Είναι πολύ καλύτερος στους αγώνες σε σχέση με την προπόνηση. Ευελπιστούμε να συνεχίσει έτσι, με τον ενθουσιασμό που τον διέπει. Τα σχόλια από όλες τις ομάδες και τους κριτές ήταν θετικά σε όλα τα επίπεδα. Τόσο με το επίπεδο των αθλητριών μας του ντουέτου, όσο και του συνόλου της ομάδας που είναι ανανεωμένη. Τα πράγματα προχωρούν και το νερό μπαίνει στο αυλάκι».

 

Ευχαριστημένες και χαρούμενες από την παρουσία τους στους δύο μεγάλους αγώνες δήλωσαν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου που αποτέλεσαν το Ολυμπιακό Ντουέτο που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Παράλληλα τόνισαν ότι συνεχίζουν τη σκληρή δουλειά, ώστε να έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

 

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Οι στόχοι μας εκπληρώθηκαν ακριβώς όπως τους είχαμε θέσει. Φέραμε μετάλλια και στον έναν αγώνα και στον άλλο και η βαθμολογία μας ανέβηκε αρκετά σε σχέση με προηγούμενές μας εμφανίσεις. Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον. Με τη δουλειά όλα γίνονται και πιστεύω πως οι κόποι μας θα ανταμειφθούν».

 

Εβελίνα Παπάζογλου: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από την πρώτη μου εμφάνιση γι αυτή τη χρονιά. Όλα πήγαν πολύ καλά. Μας δείχνει πως θα πρέπει να δουλέψουμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είδαμε τους αντιπάλους μας και στο τι υστερούμε και σε τι υπερτερούμε. Προσέξαμε τι πρέπει να διορθώσουμε. Πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά και εύχομαι να είμαστε υγιείς».

 

Από την πλευρά του ο Βασίλης Γκορτσιλάς, ο οποίος κατέκτησε τα πρώτα του μετάλλια σε διεθνές επίπεδο (δύο χάλκινα σε ελεύθερο και τεχνικό μικτό ντουέτο) δήλωσε παθιασμένος με το άθλημα το οποίο έχει επιλέξει να αγωνίζεται και χαρούμενος που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε αυτό.

 

Βασίλης Γκορτσιλάς: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να εκπροσωπώ τη χώρα μου σε αυτό το άθλημα. Είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ και μπορώ να πω πως είμαι παθιασμένος με αυτό που κάνω. Το πάθος που βγάζεις στο πρόγραμμα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση μόλις τελειώνει το πρόγραμμα και όταν ξέρεις ότι τα έχεις δώσει όλα είναι το καλύτερο συναίσθημα».

 

Για τα αθλήματα που ασχολήθηκε πριν τη Συγχρονισμένη κολύμβηση είπε: «Πριν ασχοληθω με τη συγχρονισμένη κολύμβηση ασχολούμουν για έξι χρόνια με το πόλο, ένα από τα πιο δύσκολα αθλήματα. Έπαιζα στο Απόλλο Θεσσαλονίκης».

 

«Ωραία ημέρα για τον ελληνικό υγρό στίβο»

Σαφέστατα χαρούμενος με τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών, αλλά και προβληματισμένος για τις συνθήκες που επικρατούν στον ελληνικό αθλητισμό, παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, κατά την άφιξη των ελληνικών αποστολών από τη Σόφια (ομάδα κολύμβησης που συμμετείχε στους βαλκανικούς αγώνες) και το Κούνεο (ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης που συμμετείχε στο ευρωπαϊκό κύπελλο).

 

 

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Δύο Εθνικές ομάδες που γυρίζουν με ένα φορτηγό μετάλλια! Επτά από το ευρωπαϊκό κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης και 31 από τους νεαρούς αθλητές στους βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης. Είναι μια ωραία ημέρα για τον ελληνικό υγρό στίβο σε δύσκολους καιρούς και δύσκολες συνθήκες με πολλά εμπόδια και ταλαιπωρίες. Δείξαμε ότι η Κολυμβητική Ομοσπονδία και οι Εθνικές ομάδες είναι εδώ. Στο ευρωπαϊκό κύπελλο στο Κούνεο πήραμε ένα χρυσό, ένα ασημένιο και πέντε χάλκινα μετάλλια και το σπουδαιότερο από όλα είναι πως για πρώτη φορά συμμετείχαμε στο μικτό ντουέτο με ένα παιδί που αποτελεί πολύ μεγάλο ταλέντο, αφού είναι αθλητής που συμμετέχει σε αγώνες μόλις τέσσερις μήνες. Αυτό πιστεύω πως σηματοδοτεί πως η δουλειά συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και όλες τις αναφορές που πρέπει να έχει η Ομοσπονδία.

 

Για τη συνέχεια στις μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα της ΚΟΕ σημείωσε πως: «Πιστεύω πως ξεκίνησε ο χορός για το 2017. Έχουμε πολλές προκλήσεις και πολλές διοργανώσεις φέτος. Έχουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, έχουμε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα νέων ανδρών και νέων γυναικών στο πόλο, με το δεύτερο να γίνεται στην Ελλάδα και το Βόλο. Έχουμε δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων στην κολύμβηση και πανευρωπαϊκούς αγώνες νέων σε συγχρονισμένη και καταδύσεις. Είμαστε γεμάτοι από διοργανώσεις που θα χαρίσουν νέες χαρές και νέες επιτυχίες και θα αυξήσουν κατά πολύ τις ήδη υπάρχουσες επιτυχίες. Τις έχει ανάγκη ο ελληνικός αθλητισμός και συνολικότερα η χώρα μας. Τέτοιες στιγμές της δίνουν ανάταση και κύρος και τονίζουν πως η Ελλάδα είναι εδώ ότι και να περνάει. Ως λαός μέσω του αθλητισμού έχουμε μια παρουσία στο διεθνή χώρο πολύ σημαντικότερη από αυτές που άλλοι δείκτες της πολιτικής κοινωνικής και οικονομικής ζωής αυτού του τόπου δεν μπορούν να τα αγγίξουν. Αυτές οι επιτυχίες στέλνουν και ένα μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία πως μέσα σε αυτές τις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες 1,5 εκατομμύρια Ελληνόπουλα που ασχολούνται με τον αθλητισμό χρειάζονται περισσότερη προσοχή και περισσότερη φροντίδα. Όποιος ενστερνιστεί το μήνυμα ας το πάρει και ας πράξει τα δέοντα».

 

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εθνικές ομάδες στην προετοιμασία τους τόνισε: «Τι να σας πω τώρα; Ότι γυρίζει η Εθνική ομάδα και περιμένουν πότε θα βάλουν πετρέλαιο στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις; Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν το λέω για να ψέξω κανέναν, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή την εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για να μπει πετρέλαιο στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Οι Εθνικές ομάδες θα περιμένουν για να ξεκινήσουν προετοιμασία, ενώ μπροστά τους έχουν πολύ σημαντικές προκλήσεις σε όλα τα αθλήματα. Πιστεύω πως χρειάζεται περισσότερη βούληση και θέληση για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα. Η Ομοσπονδία προσπαθεί με τα λίγα μέσα που διαθέτει πλέον, αλλά με μια σωστή διαχείριση και οργάνωση, καθώς και με μία – επιτυχημένη θέλω να πιστεύω – στόχευση. Αλλά και οι δυνατότητες της Ομοσπονδίας φτάνουν ως ένα σημείο. Δεν είναι απεριόριστες, γιατί η κινητήρια δύναμη για να ανταπεξέλθουμε είναι ο οικονομικός τομέας στον οποίο αγκομαχούμε καθημερινά και προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο για να τα φέρουμε εις πέρας και να έχουμε 24 Εθνικές ομάδες φέρνοντας αυτές τις επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό και στην πατρίδα μας».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ