ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Επέστρεψε η ελληνική αποστολή από Στοκχόλμη

  13.04.2017 13:04       2181

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των 4 ελλήνων αθλητών, στο πρωτάθλημα Όπεν της Στοκχόλμης, με πολύ καλές παρουσίες και καλούς για την εποχή χρόνους. Ο Απόστολος Χρήστου, ο Δημήτρης Δημητρίου, η Νόρα Δράκου και η Άννα Ντουντουνάκη, επέστρεψαν χθες (12/4) από την Σουηδική πρωτεύουσα και μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, για την παρουσία τους στην διοργάνωση.

Με δύο ασημένια μετάλλια (50μ. και 100μ. ύπτιο) , ολοκλήρωσε την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα Όπεν της Στοκχόλμης ο Απόστολος Χρήστου. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται αυτή την περίοδο στην μέση της προετοιμασίας του ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Βουδαπέστη και δήλωσε:

«Είμαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις μου στο ΟΠΕΝ της Στοκχόλμης, αν αναλογιστεί κανείς πως βρίσκομαι σε περίοδο προετοιμασίας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού. Στόχος μου είναι να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ και να βρεθώ όσο πιο ψηλά μπορώ στην κατάταξη. Μέχρι τότε, έχω και άλλες σημαντικές διοργανώσεις στις οποίες θα «τεστάρω» για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις μου, όπως το μίτινγκ της Οστράβα μετά το Πάσχα, αλλά και το Ακρόπολις τον Μάιο».

Από την πλευρά της η Νόρα Δράκου, υποστήριξε: «Η εμφάνιση μου στο μίτινγκ ήταν αρκετά καλή Βρίσκομαι σε περίοδο αρκετής και δύσκολης προπόνησης, οπότε για την συγκεκριμένη περίοδο  οι χρόνοι που είχα είναι θετικοί! Ήταν μία πολύ όμορφη διοργάνωση, με πολύ δυνατές κούρσες, κάτι που με βοηθάει πολύ ενόψει Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στόχος μου φέτος είναι μόνο το παγκόσμιο. Ξεκίνησα πολύ αργά την φετινή χρονιά, οπότε δεν έχω πολύ χρόνο για ξεκούραση. Στόχος μου είναι μια πολύ ανταγωνιστική εμφάνιση στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης και μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου».

Η Άννα Ντουντουνάκη, στάθηκε στην ασθένεια που είχε προ ολίγων ημερών η οποία την επηρέασε στις επιδόσεις της: «Νομίζω θα μπορούσα να είχα πετύχει καλύτερους χρόνους, όμως δεν ήμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού ταλαιπωρήθηκα από μία ασθένεια πριν από λίγο καιρό και αναγκάστηκα άλλαξε ο προγραμματισμός των προπονήσεών μου. Για τις συνθήκες όμως κάτω από τις οποίες αγωνίστηκα είμαι ευχαριστημένη. Μεγάλος μου στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο οποίο θα πάω χωρίς άγχος για να διεκδικήσω ότι καλύετερο μπορώ. Έως τότε συνεχίζω κανονικά την προετοιμασία μου, με επόμενες συμμετοχές στα «Βενιζέλεια» και το μίτινγκ Ακρόπολις».

Τέλος ο Δημήτρης Δημητρίου, τόνισε πως θα μπορούσε να είχε υψηλότερες επιδόσεις, όμως πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στο μίτινγκ Ακρόπολις, το οποίο αποτελεί μία από της ευκαιρίες του Έλληνα πρωταθλητή για να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού.

«Οι επιδόσεις μου δεν ήταν αρκετά καλές για την περίοδο προετοιμασίας που διανύω. Θα μπορούσα ίσως και καλύτερα, αλλά δεν βρίσκομαι ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση. Συνεχίζω την σκληρή δουλειά, με επόμενο στόχο το μίτινγκ Ακρόπολις, όπου ευελπιστώ να είμαι έτοιμος για να διεκδικήσω το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ