ΤΕΧΝΙΚΗ / Κατερίνα Χρηματοπούλου

«Επιδίωξή μου η συνεχής βελτίωση»

  17.07.2013 13:16       25639

ΦΩΤΟ: Η Κατερίνα Χρηματοπούλου με το αργυρό μετάλλιο στο στήθος

Η Κατερίνα Χρηματοπούλου του ΑΝΟ Αργυρούπολης, ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια από ελληνικής πλευράς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Νέων/Νεανίδων του Σέτσιν, αφου΄κάταφερε να ανέβει τρεις φορές στο βάθρο των νικητών.

Στα 200μ. επιφάνεια κατέλαβε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και στα 4x100μ. επιφάνεια. Επίσης, ήταν «χάλκινη» στα 4x200μ. επιφάνεια.

ΦΩΤΟ: Οι νεανίδες μας (δεξιά) στο τρίτο σκαλί του βάθρου

Η ελληνική αποστολή στο Σέτσιν, έδειξε πως το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, είναι λαμπρό, αρκεί να προσεχθεί κατάλληλα. Τα ελληνόπουλα, με τις εξαιρετικές επιδόσεις τους και τις υψηλές θέσεις που κατέλαβαν στην Πολωνία, σήκωσαν την ελληνική σημαία ψηλά, διατηρώντας την Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή σε διεθνές επίπεδο.

Η Χρηματοπούλου, είναι μαθήτρια της Β’ Λυκείου και αποτελεί αυτή τη στιγμή, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής τεχνικής κολύμβησης. Με προπονητές του Αλέκο Ξιάρχο και Γιώργο Σαλταμανίκα, καταφέρνει και διατηρεί τα πρωτεία στην Ελλάδα, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια σχολή θα ακολουθήσει, έχοντας εξασφαλίσει εδώ και αρκετούς μήνες την άνευ εξετάσεων παρουσία της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όμως το όνειρό της βρίσκεται μέσα στο νερό και πάντα με ένα πέδιλο στα πόδια της, καθώς, όπως δηλώνει η ίδια, λατρεύει το συγκεκριμένο άθλημα.

ΦΩΤΟ: Η Χρηματοπούλου (δεξιά) στο βάθρο των νικητριών

Μάλιστα στην ερώτηση, γιατί από το δημοτικό ασχολείται με την τεχνική, κι όχι με κάποιο άλλο άθλημα του υγρού στίβου, η ίδια τονίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

«Μου αρέσει πολύ η ταχύτητα. Με συγκινεί το να μπορώ να πηγαίνω πολύ γρήγορα μέσα στο νερό. Βαριέμαι οποιοδήποτε άλλο άθλημα της πισίνας και κουράζομαι να κολυμπάω χωρίς πέδιλα.

Ακόμη και στις διακοπές μου, η οποίες ξεκινούν μετά τη συμμετοχή μου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που ακολουθεί στη Λάρισα τις επόμενες μέρες, δε μπορώ να κολυμπάω χωρίς πέδιλα.»

Μιλώντας για τα συναισθήματά της, όταν βρέθηκε στο βάθρο των νικητών στο Πανευρωπαϊκό του Σέτσιν, επισήμανε:

«Ήταν η αποζημίωση για τους κόπους ενός ολόκληρου χρόνου. Για τη σκληρή προπόνηση και τη βασανιστική προσπάθεια πολλές φορές, όταν δεν είχαμε κολυμβητήρια να προπονηθούμε ή ακόμη και όταν είχαμε, δεν υπήρχαν ώρες που να μπορούμε να προετοιμαστούμε σωστά.

Το να ανέβω στο βάθρο με τα ελληνικά χρώματα, ήταν ό,τι πιο σημαντικό έχω πετύχει και θα μου μείνει αξέχαστο τα επόμενα χρόνια της ζωής μου.»

ΦΩΤΟ: Μενεξία Μπαρμπακυριάκου, Κατερίνα Χρηματοπούλου, Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου και Βασιλεία Αγαπητού (από αριστερά)

Η Κατερίνα, ευχαριστεί τους προπονητές της, Αλέκο Ξιάρχο και Γιώργο Σαλταμανίκα, αλλά και τους γονείς της, για όσα της έχουν προσφέρει σ’ αυτό το άθλημα.

Επιπλέον υποστηρίζει, πως στόχος της είναι να βελτιώνεται χρονιά με τη χρονιά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Θέλω να βελτιώνω τις επιδόσεις μου και να ανεβαίνω όσο το δυνατόν πιο ψηλά μπορώ. Δε θέλω να μιλάω για θέσεις, ούτε για χρόνους, αλλά κοιτάω την κάθε μέρα ξεχωριστά.»

Η ίδια πιστεύει πως το άθλημα με τα διπλά πέδιλα στην Ελλάδα, έχει αποκτήσει πολλούς νέους φίλους, κερδίζοντας παιδιά από τα υπόλοιπα αθλήματα της πισίνας. Επίσης, θεωρεί πως η τεχνική κολύμβηση θα εξελίσσεται συνέχεια, με μεγάλο μέλλον στη χώρα μας, πολλά παιδιά και πολύ ταλέντο και οι επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο θα συνεχιστούν τόσο για την ίδια, όσο και για το άθλημα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος