ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Γιώργος Αρνιακός

«Έχει άλλη αίσθηση να προπονείσαι με το Γιαννιώτη»

  29.06.2013 19:25       4850

Ξεχωριστή αναφορά στο Σπύρο Γιαννιώτη, τον οποίο θαυμάζει από μικρή ηλικία όπως τόνισε, έκανε ο κολυμβητής του Ηλισιακού, Γιώργος Αρνιακός. Ο νεαρός διεθνής μας αθλητής, κατέκτησε σήμερα το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χλμ. Ανδρών, στην πρεμιέρα του 12ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοικτής Θάλασσας, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στα Βοτσαλάκια.

Ο Αρνιακός δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Κακά τα ψέμματα, είναι δύσκολο αγώνισμα η ανοιχτή θάλασσα. Είναι ένα αγώνισμα υπεραντοχής, που απαιτεί να είσαι ψυχικά και σωματικά έτοιμος, να διαχειριστείς την κούρασή σου μέσα στην κούρσα, να μην ενθουσιάζεσαι και να κρατάς τις δυνάμεις σου. Από εκεί και πέρα, για να κάνεις αυτό το αγώνισμα χρειάζεται αγάπη, κοινώς τρέλα, για την απόσταση, για το νερό. Στοιχεία τα οποία τα έχω, όπως και οι περισσότεροι που αγωνιζόμαστε στην ανοιχτή θάλασσα, όπως ο Σπύρος, ο Αντώνης και η Κέλλυ. Επίσης, χρειάζεται υπομονή και δουλειά, πολλή δουλειά.

Τον Σπύρο τον θαυμάζω και τον βλέπω από την πισίνα από μικρός. Επειδή είμαι ο πιο μικρός σε ηλικία στο βάθρο, έχω μεγαλώσει με το να βλέπω τις επιτυχίες του στα 400μ. και στα 1500μ. σε τελικούς Ολυμπιάδας κλπ. Σίγουρα, το ότι το open water έγινε Ολυμπιακό άθλημα και έχουμε έναν Ολυμπιονίκη σ' αυτό το αγώνισμα, ο οποίος μάλιστα είναι και παγκόσμιος πρωταθλητής, δίνει ένα επιπλέον κίνητρο.

Έχει άλλη αίσθηση να κολυμπάς μαζί με τον Σπύρο στην προπόνηση και να σου δίνει οδηγίες για το πως θα γίνεις καλύτερος. Το άθλημα έγινε γνωστό χάρη σ' αυτόν, και φυσικά και χάρη στον προπονητή μου, Νίκο Γέμελο. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι επιτυχίες, καλώς ή κακώς δεν θα ήταν τόσο γνωστή η ανοιχτή θάλασσα. 

Ο στόχος μου τη φετινή χρονιά ήταν η πρόκριση στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης, την οποία την έχασα, λόγω της τρίτης θέσης. Τώρα συνεχίζω για το πρωτάθλημα ΟΠΕΝ στην πισίνα, 400μ., 800μ. και 1500μ. ελεύθερο.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμποπουλος