ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ/ΠΙΟΜΠΙΝΟ

«Έχει πολύ μέλλον το άθλημα»

  12.09.2016 19:14       1541

Για τις ελληνικές συμμετοχές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτής θαλάσσης που διεξήχθη στο Πιομπίνο της Ιταλίας μίλησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μίλτος Κανελλόπουλος, τονίζοντας πως περίμενε καλύτερα πλασαρίσματα από τους Έλληνες κολυμβητές, ενώ επεσήμανε πως το άθλημα στην Ελλάδα έχει σπουδαίο μέλλον.

 

Μίλτος Κανελλόπουλος- Ομοσπονδιακός

«Ήταν ένα δύσκολο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κάποιοι κολύμπησαν πολύ γρήγορα. Από την ελληνική ομάδα δεν είμαστε και πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Νομίζω ότι μπορούσαμε να είχαμε πλασαριστεί σε κάποιες καλύτερες θέσεις. Βέβαια μερικά παιδιά συμμετείχαν για πρώτη φορά στις ηλικίες 14-15 ετών και πήγαν αρκετά καλά. Δεν έχουν κάνει πολλές κούρσες τέτοιου επιπέδου. Κάποιοι πιο έμπειροι αθλητές περιμέναμε να πάνε καλύτερα αλλά είχαμε κάποιους τραυματισμούς που δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε κάτι καλύτερο, όπως του Κωνσταντίνου Χατζηγεωργίου που περιμέναμε από εκείνον να πάρει ένα καλό πλασάρισμα».

Για του επόμενους στόχους σημείωσε: «Ξαναγυρνάμε στην πισίνα. Ετοιμαζόμαστε για τους επόμενους αγώνες στο κολύμπι και φυσικά και το επόμενο ευρωπαϊκό που διεξάγεται του χρόνου στην Μασσαλία της Γαλλίας. Όντας τα παιδιά πιο έμπειρα από φέτος - διότι κάποια παιδιά κολύμπησαν για δεύτερη φορά στην ζωή τους τα 5 χιλιόμετρα- θέλουμε να καταφέρουμε καλύτερα πλασαρίσματα. Νομίζω ότι έχει μέλλον αυτό το άθλημα στην Ελλάδα. Απλά αυτό δεν ήταν και το καλύτερο μας Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: ΝβΧ