ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Έξωση της Εθνικής ομάδας Συγχρονισμένης από τον Άγιο Κοσμά

  09.12.2014 14:11       1574

Σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν εδώ και καιρό, με τα ζητήματα  λειτουργίας των Κολυμβητηρίων, από την ΚΟΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ΚΟΕ αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια έχει επισημάνει και καταγγείλει προς κάθε αρμόδιο, τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται με την μη ομαλή λειτουργία των Κολυμβητηρίων ανά την Επικράτεια, γεγονός που επιφέρει σημαντική αναστάτωση στην ομαλή προετοιμασία των αθλητών/τριών μας αλλά και στην διεξαγωγή των αγωνιστικών της εκδηλώσεων.

Η ΚΟΕ, χωρίς να έχει καμία δικαιοδοσία στα Κολυμβητήρια τα οποία και ανήκουν είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε στην Πολιτεία, από την πρώτη στιγμή που τα προβλήματα αυτά άρχισαν να δημιουργούνται, ζήτησε την εύρεση των κατάλληλων και άμεσων λύσεων ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δράση των έξι (6) Αθλημάτων της.

Δυστυχώς όμως, διαπιστώνεται για άλλη μια φορά, ότι τα προβλήματα όχι μόνον εξακολουθούν να υφίστανται αλλά εντείνονται και επιδεινώνονται, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δημιουργούνται μείζονα ζητήματα ιδιαίτερα στην προετοιμασία των Εθνικών της ομάδων, αλλά και την ομαλή ροή των εσωτερικών της διοργανώσεων.

Τελευταίο παράδειγμα, η χτεσινή έξωση της Εθνικής μας ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης από το κλειστό Καταδυτήριο του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, όπου και πραγματοποιούσε την προετοιμασία της ενόψει των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Με το πρόσχημα της έλλειψης άδειας καταλληλότητας και μετά από ανώνυμη υποτίθεται καταγγελία κάποιου ή κάποιας, η Αστυνομία προχώρησε στην εντολή προς το ΕΑΚ Αγίου Κοσμά να «σφραγίσει» ουσιαστικά την εγκατάσταση με αποτέλεσμα η Εθνική μας ομάδα που είχε βρει στέγη εκεί να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο και χωρίς να διαφαίνεται αυτή τη στιγμή κάποια λύση στον ορίζοντα.

Σημειώνουμε ότι, το κλειστό Καταδυτήριο του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, που αποτελεί τον μοναδικό κατάλληλο χώρο προετοιμασίας στο Λεκανοπέδιο τόσο για τη Συγχρονισμένη κολύμβηση όσο και τις Καταδύσεις,  άνοιξε με τεράστιες προσπάθειες αλλά και με δαπάνες της Ομοσπονδίας μας.

Καλούμε λοιπόν, μετά από όλα αυτά, άλλη μια φορά τους αρμόδιους αλλά και όσους είναι υποχρεωμένοι να φροντίσουν για την ομαλή λειτουργία των Κολυμβητηρίων, να αναλάβουν δράση, πριν τα προβλήματα που προκύπτουν καταφέρουν να ξεσπιτώσουν εξ ολοκλήρου τα Αθλήματα μας από τους φυσικούς τους χώρους και πριν φυσικά η κατάσταση ως προς την προετοιμασία των Εθνικών μας ομάδων, γίνει μη αναστρέψιμη.

Δεδομένου μάλιστα πως βρισκόμαστε μόλις 20 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο με ότι αυτό συνεπάγεται και ήδη οι διαδικασίες πρόκρισης στα Αθλήματα μας έχουν αρχίσει».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ