ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Σάκης Κεχαγιάς

«Έχουμε ιστορική ευθύνη»

  02.11.2015 16:22       7110


Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ μίλησε ο νέος τεχνικός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών, Σάκης Κεχαγιάς, λίγες μέρες μετά το ντεμπούτο του στο πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στους στόχους της ελληνικής ομάδας, που ξεκινούν πρώτα με το Ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι αρχές του 2016 και έπειτα με το προολυμπιακό τουρνουά την Άνοιξη, αν και εφόσον οι διεθνείς μας δε καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πρώτη τους ευκαιρία.

Ο 39χρονός τεχνικός μιλώντας για το νέο του ρόλο τόνισε: «Δεν είναι το πώς αισθάνομαι εγώ, μόνο σαν άτομο, είναι το πώς αισθανόμαστε όλα τα μέλη αυτή της Εθνικής ομάδας, από το προπονητικό επιτελείο μέχρι και τις παίκτριες, νέες και παλιές. Αισθανόμαστε, και το έχω δηλώσει και στα κορίτσια μου, σαν ένα πλήρωμα, το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα βαρύ και ιστορικό σκαρί με μοναδική αποστολή να φέρουμε το καράβι στο λιμάνι, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Ο στόχος είναι δύσκολος και τον ξέρουν όλοι. Έχουμε δύο μεγάλες υποχρεώσεις, αρχικά το Ευρωπαϊκό, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στη Σερβία και στη συνέχεια το προολυμπιακό τουρνουά, που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία την Άνοιξη. Βέβαια, επειδή κοιτάμε έναν-έναν τους στόχους, το δικό μου μυαλό βρίσκεται στο Βελιγράδι. Εκεί, που όπως όλοι γνωρίζετε, μόνο η πρώτη νικήτρια ομάδα θα εξασφαλίσει την απευθείας συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο για κάθε ομάδα. Στη  Σερβία και γενικά στην Ευρώπη θεωρώ ότι υπάρχουν έξι ομάδες, άλλες που είναι σχεδόν ισοδύναμες, κάποιες ελάχιστα πιο μπροστά ή πίσω. Θεωρώ ότι αυτές οι ομάδες είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη. Αναφέρομαι στη δική μας ομάδα, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Ουγγαρία και την Ισπανία. Δυστυχώς, στη Σερβία μόνο μία ομάδα θα γευτεί τη χαρά της πρόκρισης στην Ολυμπιάδα. Από τη δική μας πλευρά νομίζω πως έχουμε τις δυνατότητες ώστε να κάνουμε όνειρα. Η αρχή μου είναι ότι η ικανότητα σου, σου δίνει την ευχέρεια να ονειρεύεσαι χωρίς να υπολογίζεις τους άλλους. Κοιτάμε μπροστά, αλλά αν δε καταφέρουμε να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, τότε πάμε στον επόμενο στόχο, δηλαδή το προολυμπιακό τουρνουά, ο οποίος έχει και αυτός μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Όπως σας είπα εάν βγάλουμε μία από τις έξι ομάδες που σας προανέφερα, θα είναι οι υπόλοιπες πέντε μαζί με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, δηλαδή συνολικά εφτά καλές ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τρεις ή τέσσερις θέσεις. Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολος είναι αυτός ο ρόλος αλλά επαναλαμβάνω πως αυτή τη στιγμή βλέπω μόνο τον πρώτο στόχο».

Μιλώντας για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, ο Σάκης Κεχαγιάς υποστήριξε: «Η αρχή της προετοιμασίας θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου, όταν και ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα των Γυναικών, περίπου στις 6 Δεκεμβρίου. Θα είναι επίπονη και σκληρή και θα καταλήξει σε ένα τουρνουά, που πιθανώς θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία 2-3-4 Ιανουαρίου ή σε μια κοινή προετοιμασία με μια μεγάλη ομάδα, που έχουμε στόχο να πραγματοποιήσουμε. Ευχής έργον είναι να γίνουν και τα δύο. Μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και εφόσον δεν έχουμε καταλάβει την πρώτη θέση θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το προολυμπιακό τουρνουά. Στοχεύουμε, βέβαια, στο Θέτις Καπ, που θα γίνει φέτος στις 11-12 Μαρτίου με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Κίνας και της Ρωσίας και σε μία κοινή προετοιμασία πριν το Θέτις Καπ, φιλοξενώντας μία μεγάλη και ανταγωνιστική ομάδα. Καταλήγοντας, θέλω να τονίσω πως βασική μας επιδίωξη είναι να οικοδομήσουμε την Εθνική Γυναικών, ώστε να έχει ως αρχές το πιστεύω στις δυνατότητες της και την αυτοπεποίθηση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ