ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΜΠΟΛΖΑΝΟ

Φινάλε με πέντε ακόμα μετάλλια για την ελληνική αποστολή - 2η στη Γενική βαθμολογία - Κορυφαίος αθλητής των αγώνων ο Τσιρίκος

  06.08.2017 23:42       6156

Εντυπωσιακή ήταν η συγκομιδή της ελληνικής αποστολής στο Μεσογειακό Κύπελλο Καταδύσεων στο Μπολζάνο (σε συνδυασμό και με την ΟΠΕΝ συμμετοχή, με 4 ακόμη χώρες εκτός COMEN), καθώς στην τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, κατηγορίας Παίδων και Κορασίδων Β' Γ' και Δ' κατηγορίας, οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν πέντε ακόμα μετάλλια (1 χρυσό, 3 ασημένια, 1 χάλκινο) και έφτασαν τα 16 συνολικά!

Παράλληλα, η Ελλάδα πήρε τη 2η θέση στη Γενική βαθμολογία της διοργάνωσης, ενώ είχε και ατομική συνολική διάκριση. Συγκεκριμένα, κορυφαίος αθλητής των αγώνων του COMEN CUP ανακηρύχθηκε ο Θάνος Τσιρίκος, με τρία χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στο ενεργητικό του, αλλά και με την καλύτερη κατάδυση των αγώνων από Σταθερά 10 μ. όπου βαθμολογήθηκε και με ένα 10αρι!!!

Αναλυτικά τα πέντε μετάλλια της τελευταίας ημέρας των αγώνων για την Ελλάδα ήταν: Ο Θάνος Τσιρίκος με ένα χρυσό και ένα ασημένιο στα 3 μ. τραμπολίνο Β' κατηγορίας με 416 βαθμούς. Η Αγγελική Γεωργοπούλου, ασημένιο μετάλλιο στο 1 μ. τραμπολίνο Γ' κατηγορίας με 210 β. Η Μαριάννα Αθανασάκη το χάλκινο στα Σταθερά 10 μ. Β' κατηγορίας με 221 β. Ασημένιο και η Στέβη Χαλέμου στα 5 μ. Δ' κατηγορίας με 169 β. Είχαμε ακόμα δυο 4ες θέσεις με τον Χρήστο Μορφίδη στα 3 μ. τραμπολίνο Β' κατηγορίας, με 316 β. και με τον Γρηγόρη Μήτρου στα 3 μ. τραμπολίνο Δ' κατηγορίας με 195 βαθμους (για μόλις 70 εκατοτά έχασε το χάλκινο μετάλλιο).

Ο εθνικός προπονητής Πέτρος Φυρίγος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος, μας δήλωσε σχετικά: "Ηταν ένα εξαιρετικό τριήμερο αγώνων με απίστευτα καλές εμφανίσεις και πολλά θετικά σχόλια για την ελληνική ομάδα, απ' όλες τις αποστολές! Θεωρω ότι όλα τα παιδιά βγάλανε τον καλύτερο τους εαυτό και μας έκαναν να ελπίζουμε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε μελλοντικούς αγώνες μιας και είναι μια καινούργια φουρνιά - γενιά καταδυτών-τριών που χτίζεται πετραδάκι πετραδάκι, με μεράκι, αγάπη και υπερηφάνια, για να δοξάζουμε την γαλανόλευκη μας! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά μας!".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής