ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / EUROPA CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Γ. Μορφέσης: "Πρώτο μετάλλιο μετά το 2012, είμαστε πολύ χαρούμενοι"

  24.03.2018 18:35       936

Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου πανηγυρίζει η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, στο νεοσύστατο Europa Cup, όπου νίκησε στον μεγάλο τελικό τη Ρωσία με 9-8 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, σε δηλώσεις που παραχώρησε σημείωσε: "Αυτό είναι το πρώτο μας μετάλλιο μετά το 2012, επομένως είμαστε προφανώς πολύ χαρούμενοι όλοι. Σήμερα είχαμε ορισμένα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, στο ένας-με-έναν, αλλά κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας καταφέραμε να διορθώσουμε τα περισσότερα από τα προλήματα και έτσι στην τρίτη περίοδο πήραμε τον έλεγχο του αγώνα. Ακόμα και όταν προηγηθήκαμε με τρία τέρματα διαφορά στην τελευταία περίοδο, είπα στα κορίτσια πως πρέπει να αγωνιστούν σαν να μην έχει κριθεί τίποτα, αφού μια ομάδα σαν τη Ρωσία είναι τρομερά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις".

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός συμπλήρωσε επίσης: "Αυτή η επιτυχία έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που έλεγα εδώ και καιρό, ότι δηλαδή η Ελληνική ομάδα είχε και έχει ποιότητα, αλλά αυτό που της έλειπε ήταν η τύχη, αφού σε καθοριστικά παιχνίδια τα 2 τελευταία χρόνια, έχασε στα πέναλτι και έμεινε έξω από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο αλλά και εκτός μεταλλίων από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017. Είναι μία νίκη ψυχολογίας για τα κορίτσια που έμειναν 6 ολόκληρα χρόνια μακριά από μεγάλες διακρίσεις και με αυτό το τρόπαιο επιβεβαιώνουν στους εαυτούς τους τις δυνατότητές τους. Συνεχίζουμε και στοχεύουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ